U Tomislavgradu sjećanje na poginule i preminule tenkiste i malonogometni turnir "Dva Dragana"

09.10.2017. 06:25:50

Već treću godinu zaredom bivši tenkisti Brigade kralja Tomislava organiziraju memorijalni malonogometni turnir u znak sjećanja na dvojicu Dragana, Perića i Šumanovića, hrvatske branitelje koji su stradali pred sam kraj Domovinskoga rata, 10. listopada 1995. godine, u mjestu Sitnice, u vojnoj operaciji “Južni potez” Hrvatskih snaga (HV i HVO). Tijekom jučerašnjeg dana bivši tenkisti posjetili su sva groblja u kojima počivaju njihovi poginuli i umrli suborci. Molitvom i paljenjem svijeća na grobovima prisjetili su se svojih poginulih i umrlih suboraca: Ilije Krstanovića, Vladimira Galira, Pere Kutleše, Jakova Radoša, Marka Ćavara, Slavka Topčića, Jandre Perkovića, Ivice Galića, Mate Ćavara i Alena Anića. Danas u 12,00 sati posjetili su grob pok. Dragana Šumanovića u Mandinu Selu, u 12,30 sati grob pok. Dragana Perića na Eminovu Selu. Molitvom i paljenjem svijeća prisjetili su se svojih poginulih hrvatskih branitelja, u čiji spomen su i organizirali sjećanje na poginule i umrle pripadnike tenkista. U 14,00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu organiziran je malonogometni turnir na kojem nastupaju četiri ekipe: Veterani Brigade kralja Tomislava, Koordinacija udruga HBŽ iz Livna, Udruga specijalne policije BATT iz Splita, te Udruga navijača Hajduka – sudionika Domovinskoga rata. Prije početka turnira u prigodnom programu viši tenkisti još jednom su se prisjetili umrlih i poginulih branitelja, a obiteljima su uručeni i prigodni darovi. Nakon završetka turnira, u 18,00 sati je predviđena dodjela nagrada. Više fotografija pogledajte u galeriji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.