Ubojici iz Đakova minimalno mjesec dana istražnog zatvora

11.07.2019. 17:52:42

Inače, dok je Andrija bježao s mjesta zločina, ispala mu je torba u kojoj su bili dokumenti pa ga je policija mogla odmah identificirati. Pronađene su i čahure koje će biti poslane na vještačenje
Andriji Drežnjaku, osumnjičenom za ubojstvo socijalne radnice Blaženke Poplašen (50) i teškog ranjavanja pravnika Centra za socijalnu skrb Ivana Pavića (35) u Đakovu, sudac je odredio istražni zatvor od najmanje mjesec dana. Razlozi su njegovo psihofizičko stanje, mogućnost ponavljanja djela i utjecaj ana svjedoke.
Drežnjak se cijelo vrijeme branio šutnjom.
Kako neslužbeno doznajemo, policija ima svjedoka koji je vidio Drežnjaka kako ispaljuje metak u glavu Ivanu Paviću. Inače, dok je Andrija bježao s mjesta zločina, ispala mu je torba u kojoj su bili dokumenti pa ga je policija mogla odmah identificirati. Pronađene su i čahure koje će biti poslane na vještačenje, ali pretpostavlja se da odgovaraju njegovom oružju. Pri uhićenju je kod sebe imao putovnicu i novac pa se pretpostavlja da je htio pobjeći iz zemlje.

Pokopana Andrijina žrtva

U Selcima Đakovačkim u četvrtak je pokopan Blaženka Poplašen (59) koju je u utorak na Dan socijalnih radnika ubio njen štićenik Andrija Drežnjak (61). Pokopu su osim obitelji nazočili ministrica Nada Murganić, veliki broj socijalnih radnika iz Hrvatske, brojni mještani Selaca Đakovačkih. Kolegice, socijalne radnice od nje su se oprostite bijelim tužbama i karanfilima. I na pokopu su se mogle čuti riječi o teškoćama s kojima se u svom radu susreću socijalni radnici, s prijetnjama, uvredama, fizičkim napadima i nažalost i ubojstvima. Socijalne radnice traže pomoć, kako za nekoga od njih već sutra ne bi bilo kasno.
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.