Udruga Hrvatski ratni veterani u Karlovcu nastupila na Sajmu udruga i dogovorila suradnju s lokalnim braniteljima

26.09.2016. 10:28:28

Godišnjim okupljanjem udruga s područja Grada Karlovca završio je ovogodišnji Sajam udruga u Karlovcu. Šetalište Dr. F. Tuđmana bilo je u subotu, 24. rujna u pravim jesenskim tonovima. Lijepo vrijeme i odlično pogođena lokacija okupili su preko šezdeset i pet karlovačkih udruga i sve šarenilo njihova djelovanja. Sportski klubovi, društva, ljubitelji starih vozila, humanitarci ali i branitelji pokazali su javnosti sve ono što se tijekom godine odvija u njihovim prostorijama i na javnim lokacijama. Priliku za upoznati javnost sa svojim radom iskoristila je jedna lokalna udruga ali i jedna braniteljska nacionalna središnjica. Članovi Udruge veterana satnije Rebels iz Karlovca javnosti su prikazali svoj rad na njihovu projektu Braniteljske aleje uz Koranu. Hrvatski ratni veterani iz Bjelovarsko-bilogorske županije sa sjedištem u Gradu Bjelovaru imaju podružnicu i u Karlovcu. Ovom prilikom javnost su upoznali sa svojim najvećim projektima. Prvi i najstariji projekt ranih veterana je projekt Ratnici u miru. Njime veterani djeluju na polju psiho socijalizacije branitelja i članova braniteljskih obitelji. To je u stvari poticanje i prezentacija stvaralaštva i poduzetništva svih onih koji su uključeni u rad udruge, bilo da se radi o bivšim ratnicima, njihovoj djeci ili supružnicima. Drugi, ni malo manje značajan, je projekt Ratnici u miru. Ovdje se provodi humanitarna ideja kroz koju članovi okupljeni oko prvog projekta prodaju kroz aukcije svoje radove kako bi prikupili novčana sredstva za pomoć ugroženim prijateljima, bivšim veteranima. Tu pomoć prvi puta su isplatili prošle godine jednoj braniteljskoj obitelji s područja Okučana. Ovaj sajam u Karlovcu iskorišten je i za dogovaranje suradnje između udruga. Iskoristili su ga i branitelji koji su postigli dogovor i dogovorili prve zajedničke akcije. U ime Udruge veterana satnije Rebels i Hrvatskih ratnih veterana postignut je za sada načelan sporazum na zajedničkom djelovanju na projektima Braniteljske aleje u Karlovcu i projekta Ratnici u miru. Prvu akciju dogovorili su za 4. listopada kada će udruga „Rebels“ na Aleji branitelja u Karlovcu svečano otvoriti još jedno spomen obilježje uz akciju oslikavanja stupova nadvožnjaka. U akciju će se uključiti i djeca te članovi udruge Hrvatski ratni veterani.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.