UHB RH: Rezolucija vijeća EU br. 1481

10.12.2016. 19:31:27

Kako se u poslijednje vrijeme diglo dosta prašine oko podizanja spomenika poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu, moramo napomenuti da su ti isti pripadnici kao regularna oružana snaga u Domovinskom ratu, uvršteni i u Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Znači imaju status hrvatskih branitelja. Stali su u obranu i s ostalim hrvatskim braniteljima obranili državu od zlotvora, agreskorske vojske s namjerom stvaranja tzv. Velike Srbije. U Večernjem listu od 07. 12 . 2016. pod naslovom „Zabrana isticanja petokrake mogla bi izazvati revolt“ , dali ste izjavu o zakonskim odrebama o isticanju  simbola totalitarizama, gdje su u tekstu stavlja pod dvojbu je li Josip Broz Tito zločinac ili državnik? Isticanje petokrake, istina, izaziva revolt kod svih onih koji su osjetili što ista može učiniti kao simbol agresorske vojske tijekom Domovinskog rata. Premijeru, Vi, kao bivši EU parlamentarac, a sada i kao Predsjednik Vlade RH, morate znate za Rezoluciju vijeća Europe br. 1481, kojom se svodi da se osuđuje totalitarni komunistički režimi, pa tako i u Hrvatskoj. Kao članica Euoropske unije imamo i određene obveze prema toj rezoluciji. Žalosno da je ista gurana pod tepih od 2006 godine, pa je sada Vama došla na odluku. Vjerujemo kao legalista i bivši član EU parlamenta, nećet pasti pod utjecaj drugih, već postupiti po onome što je odavno trebalo biti riješeno. Na Vama je samo da postupite sukladno odredbama i zadaćama rečene Rezolucije. PREDSJEDNIK UHB RH-a Dražen Šemovčan

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.