UHBDR91: Zastave propale Jugoslavije i uniforme agresorske JNA moraju biti predmet interesa DORH-a

26.05.2013. 10:09:52

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91)osudila je veličanje ideologije pod čijim je simbolom zvijezdom petokrakom rušen i ubijen Vukovar, Škabrnja, Dubrovnik ...

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91) nema ništa protiv obilježavanja obljetnica iz komunističke prošlosti, ali je ogorčena kad se one nekažnjeno iskorištavaju za populariziranje jednog propalog totalitarističkog političkog sustava, protiv kojeg smo se borili i tijekom hrvatskog Domovinskoga rata. Naime, na obilježavanju Dana mladosti u Kumrovcu, 25. svibnja, na rođendan Josipa Broza, okupilo se na tisuće ljudi, od kojih je većina nosila partizanske zvijezde petokrake, isto onakve kakve su nosili i pripadnici zločinačke Jugoslavenske narodne armije, kad su rušili i ubijali od Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika, pa sve do Karlovca. Osim toga, mnogi su stigli i u odorama bivše JNA, što je sramotno i nedopustivo, te sa zastavama propale Jugoslavije. Plesali su srpska kola, te su tražili povratak komunista na vlast. Osnovana je i nekakva Nova komunistička partija Hrvatske, kojoj nikako nije mjesto među političkim strankama u našoj državi.

Tražimo da se u povodu ovog nacionalističkog i šovinističkog čina oglasi Državno odvjetništvo, te se pitamo zbog čega policija nije zabranila ovakav skup, tim prije što ti isti koji sada mašu zastavama i petokrakama propale Jugoslavije iznimno su glasni samo kad netko na nekom hrvatskom skupu ili koncertu obuće crnu majicu. Za njih su to tada "ustaše" i "fašisti", a što su oni i kakve poruke šalju koji se oblače u uniforme zločinačke JNA?

Na taj način izvrće se ruglu suvremena hrvatska povijest, podcjenjuju se i bacaju u blato žrtve Domovinskoga rata. Da smo kao ova masa u Kumrovcu željeli ostati u Jugoslaviji s Brozom i petokrakom na čelu nije trebalo Domovinskoga rata, a još manje toliko pobijenih Hrvata.

Ovakav nacionalistički cirkus u spomen na Broza ne priređuju ni u Beogradu, pa nema razloga da ima svoje mjesto u srcu Zagorja.

Osim toga, sramotno je što je na Dan mladosti, 25. svibnja, u Dnevniku HTV-a urednik Zoran Šprajc odjavio ovu emisiju s pozdravom "drugovima i drugaricama", dok su ranije njegove kolege na istoj toj televiziji na kraju rekli – "Pozdravljamo sve hrvatske branitelje ma gdje god bili!".", kaže se u priopćenju Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. koje je potpisao Mladen Pavković.

M.M. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.