Uhićen razbojnik koji je prijetio pištoljem i otuđio 600 tisuća kuna

02.12.2013. 15:44:23

On je u iznajmljenoj Opel Corsi daruvarskih registracijskih oznaka došao do Trga Ivana Meštrovića te naoružan pištoljem i maskiran kapom s prorezima za oči (tzv. fantomkom) ušao u poslovnicu banke, u kojoj su se nalazili zaštitar, tri zaposlenice i nekoliko stranaka.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) priopćila je u ponedjeljak da je uhitila 40-godišnjeg razbojnika koji je prije nekoliko dana naoružan i maskiran opljačkao banku na Trgu Ivana Meštrovića i tom prigodom uzeo oko 600.000 kuna. Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio razbojništvo 26. studenog oko 13,45 sati.

On je u iznajmljenoj Opel Corsi daruvarskih registracijskih oznaka došao do Trga Ivana Meštrovića te naoružan pištoljem i maskiran kapom s prorezima za oči (tzv. fantomkom) ušao u poslovnicu banke, u kojoj su se nalazili zaštitar, tri zaposlenice i nekoliko stranaka. Prijeteći pištoljem razoružao je zaštitara i od tri zaposlenice otuđio oko 600.000 kuna.

Pretragom stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni pronađen je dio otetog, plinski pištolj i drugi predmeti koji su korišteni u počinjenju kaznenog djela, navodi PUZ.

 
  • Autor: Hina/ A. R.
  • Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL
Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.