Uhićen razvojačeni branitelj koji je sudjelovao u blokadi prometa na graničnom prijelazu u Bijači

19.03.2018. 13:59:15

Policija je u ponedjeljak uhitila jednog pripadnika udruge Zaboravljeni branitelji nedugo nakon što su članovi te udruge deblokirali promet na graničnom prijelazu prema Hrvatskoj u mjestu Bijača kod Ljubuškog, izvijestili su iz MUP-a Županije zapadnohercegovačke (ŽZH).

Najprije su jutros oko sedam sati pripadnici udruge blokirali granični prijelaz Bijača tražeći donošenje Zakona o razvojačenim braniteljima koji bi uključivao i uvođenje braniteljskog dodatka. Nakon policijskog upozorenja da prosvjed nije najavljen niti odobren, branitelji su se povukli te su se premjestili i blokirali lokalnu prometnicu. Policija je nakon toga reagirala i jedan pripadnik udruženja Zaboravljeni branitelji je uhićen i odveden u policijsku postaju.

Predstavnici braniteljske udruge su se nakon toga uputili pred policiju gdje su nastavili prosvjed.

Početkom veljače pripadnici udruge Zaboravljeni branitelji blokirali su više prometnica i institucija, a nakon razgovora s resornim ministrom te policijske intervencije prosvjedi su prekinuti.

Razvojačeni branitelji traže uvođenje braniteljskog dodatka, objavu braniteljskog registra i uspostavu samo jedne braniteljske udruge.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.