Ukrajinski radikali iz strojnice zapucali na aktiviste, troje ozlijeđenih

15.03.2014. 09:15:19

1360d73e4cd1a151d5c7295ab062fcdc

Ruska državna kompanija Rostec objavila je da je iznad Krima presrela američku bespilotnu letjelicu za nadzor

Još jedan krvavi dan u Ukrajini. RT izvještava kako su radikali iz "Desnog sektora" napali aktiviste "samoobrane" u gradu Harkivu na istoku Ukrajine.

Itar-Tass piše da su najmanje tri aktivista ranjena u napadu. Naoružana grupa aktivista navodno je autobusom došla u Harkiv. - Pucali su iz strojnica - kazao je jedan od aktivista Itar-Tassu. Grupa se navodno zabarikadirala u lokalnom sjedištu Desnog sektora. Policija je došla na mjesto događaja. Rusi na Krimu srušili američku bespilotnu letjelicu Ruska državna kompanija Rostec objavila je da je iznad Krima presrela američku bespilotnu letjelicu za nadzor, piše Voice od Russia. - Sudeći prema oznakama, bespilotna letjelica MQ-5B je bila dio 66. američke brigade vojne brigade za izviđanje koja je smještena u Bavarskoj - izvijestila je kompanija na svojim stranicama. Dodali su da se bespilotna letjelica nalazila na oko visini od oko 4 tisuće metara te je bila "praktički nevidljiva sa zemlje". Rusi tvrde da su sa svojim programom za "elektroničko ratovanje" Avtobaza uspjeli prekinuti vezu letjelice sa američkim operatorima. - Kao rezultat toga, letjelica je izvela prisilno slijetanje i gotovo potpuno neoštećena je završila u posjedu 'samoobrambenih' postrojbi - piše tvrtka. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.