Ultra: Splićanin (24) bježao od policije i progutao paketić droge, preminuo u bolnici

17.07.2017. 13:21:08

Splićanin star 24 godine sinoć je preminuo, najvjerojatnije od gušenja plastičnom kesicom u kojoj je bio nepoznati sadržaj. On je kesicu s nepoznatim sadržajem (u policiji sumnjaju na marihuanu ili hašiš) progutao kada se dao u bijeg od policajaca. Oni su ga u blizini stadiona na Poljudu, na kojem se održavala treća večer Ultra Music festivala, pokraj bivših PIS-ovih baraka, htjeli identificirati. Naime, kako su priopćili iz PU Splitsko-dalmatinske, policajci su oko 20.30 sati uočili sumnjivu mušku osobu, te su krenuli prema njoj kako bi utvrdili njezin identitet. Kada je vidio da policija ide prema njemu, muškarac se dao u bijeg, a policajci su pohitali za njime. U jednom trenutku su ga sustigli, te su ga htjeli odvesti do službenog policijskog vozila i dalje u stanicu na kriminalističku obradu. No, tijekom hoda prema vozilu 24-godišnjak se počeo gušiti pa su mu policajci, ali i građani koji su se našli u blizini, pokušali pomoći. Odmah je alarmirana hitna pomoć čiji su djelatnici u rekordnom roku došli na mjesto događaja gdje su odmah započeli s reanimacijom. – Reanimacija je nastavljena i u kolima hitne pomoći na putu za KBC Split. Pacijenta smo odvezli na Hitni interni prijam, gdje je reanimacija također nastavljena, ali nažalost bezuspješno. Kako su nam javili iz policije sumnja je postojala da je muškarac progutao nepoznati sadržaj. Na kraju se ustanovilo da je to istina pa se može reći da je smrt najvjerojatnije nastupila jer je čovjeku sadržaj koji je progutao začepio dušnik – rekao nam je dr. Mate Kasalo, koji je jučer bio glavni dežurni za Ultru ispred Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Splitsko-dalmatinske županije, javlja Slobodna Dalmacija. Iako je hitna pomoć vrlo brzo nakon dojave došla na mjesto tragedije muškarac koji je progutao malu kesicu s nepoznatim sadržajem već je bio izgubio svijest. Progutani sadržaj su mu iz tijela pokušali izvaditi i policajci i djelatnici hitne pomoći, no u tome nisu uspjeli, jer je već bio duboko dospio u dušnik. Ipak kesica, sa za sada nepoznatim sadržajem izvađena je u KBC-u Split i u posjedu je policije, koja će je dati na analizu, kako bi se točno utvrdio njen sadržaj.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.