UV 4 GBR u svezi tvrdnji Milorada Pupovca kako su dio branitelja ustaški nasljednici

28.02.2019. 16:11:18

Vidimo da nekima smetaju obilježja pobjedničkih postrojbi iz Domovinskog rata što nas na kraju i ne čudi kada vidimo izjave pojedenih čelnika stranaka vladajuće koalicije u kojima tvrde da su to ustaški nasljednici. Naravno da simboli iz Domovinskog rata smetaju onima od kojih smo se devedesetih obranili u srpsko-četničkoj agresiji na Hrvatsku, smetaju onima koje smo pobijedili u toj suludoj velikosrpskoj ideji. Kada nisu uspjeli tada u svome naumu, krivnju za svoj neuspjeh, uostalom kao i svakodnevno naši istočni susjedi, pokušavaju svaliti na NDH, ustaše, pokušaj ustaške tvorevine, ustaški nasljednici i slično. Za njih, sve što je Hrvatsko je u stvari ustaško. Mi ih podsjećamo s jednim velikim NE, pobijedila ih je Hrvatska vojska, pobijedili su ih hrvatski dragovoljci nošeni hrvatskim pjesmama, s hrvatskim obilježjima na svojim odorama i sa svojim Hrvatskim srcem noseći krunicu oko vrata bez obzira kojoj vojsci su im djedovi pripadali. Svi ti simboli koje smo nosili u Domovinskom ratu od devedesetih su isti kao i danas, a bit će i sutra i sve dok mi i naše obitelji dišemo, nisu protuzakoniti jer su ih nosili pripadnici postrojbi iz Domovinskog rata i nitko ih nema pravo zabranjivati. Od hrvatskih institucija koje smo mi branitelji stvorili, jasno tražimo da nas hrvatske branitelje i naša obilježja iz Domovinskog rata, bez obzira kojim smo postrojbama pripadali i bez obzira koje obilježje ili slogan bio, zaštite i sankcioniraju one koji se ovakvim govorima mržnje usuđuju skrnaviti uspomenu na Domovinski rat. Gospodo političari, u našim odorama i s našim simbolima nismo se krili devedesetih pa nećemo ni danas.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.