(UŽIVO) Dosad koronavirusom zaraženo i pet policajaca

30.03.2020. 10:17:00

U Hrvatskoj je trenutno 713 zaraženih koronavirusom, a preminulo je šest osoba. Na respiratoru je 26 pacijenata. Nove podatke Stožer će objaviti na konferenciji za novinare u 14 sati.

8,30 sati

Šef policije Nikola Milina izjavio je za HRT kako je dosad ukupno zaraženo pet policajaca, 104 su u izolaciji.

8,00 sati

“U zdravstvenu krizu ulazimo iz pozicije znatnog viška na tekućem i kapitalnom računu, drugim riječima većeg izvoza od uvoza, većeg priljeva kapitala od odljeva kapitala. Taj suficit smo proteklih godina koristili za razduživanje prema inozemstvu i jačanje deviznih pričuva, što nam je prvi amortizer u situaciji pada izvoza. Iako su se uvjeti financiranja zaoštrili za tržišta u nastajanju, među koje se ubraja i Hrvatska, zaduživanje je i dalje moguće. Pričuve ćemo znatnije trošiti tek u slučaju eventualne eskalacije krize. Ako se to i dogodi, bit će znak da su devizne pričuve poslužile svrsi i da smo uspjeli očuvati domaću potražnju. Bruto pričuve HNB-a i nakon deviznih intervencija kojima smo stabilizirali tečaj nakon početka epidemije veće su od 17 milijardi eura”, rekao je guverner HNB-a, Boris Vujčić.

7,30 sati

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je sinoć da je nezahvalna svaka procjena situacije vezane uz epidemiju koronavirusa, ali da bi ona mogla biti bolja početkom lipnja ako izdržimo sa strogim mjerama.

‘Nitko ne može znati taj datum. Nadamo se da s ovim dobrim brojkama možemo još dugo izdržati i da će ovo toplo vrijeme smanjiti transmisiju virusa. Naša procjena je da bi početkom lipnja situacija mogla biti mnogo bolja i da bi mogli početi popuštati s mjerama”, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.
#ostanitedoma

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ij /foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.