UŽIVO Mirna noć nakon najkrvavijeg dana! Postignut dogovor o rješavanju krize

21.02.2014. 09:24:28

21-2-2014 8-20-08

Nakon dramatičnog i krvavog dana, noć u Kijevu prošla je, kako se čini, bez nasilja.

7:45 Ukrajinska predsjednička press služba objavila je da je postignut dogovor o rješavanju krize u Ukrajini, nakon cjelonoćnih razgovora predsjednika Viktora Jankuoviča i ministara EU, izvijestio je Reuters. Dogovor će biti potpisan u 10 sati GMT. U glavnom gradu Ukrajine, Kijevu i dalje je napeto. Prosvjednici su na Maidanu, ali nema izvještaja o nasilju tijekom noći, javlja BBC. Zbog kaosa na ulicama teško je doći do konkretnih podataka o broju poginulih. CNN izvještava o više od 100 mrtvih, a BBC o 77 poginula. Stanje je postalo nepodnošljivo, pa je ukrajinski parlament na inzistiranje oporbe u četvrtak donio odluka o zabrani korištenja oružja protiv prosvjednika. Zatraženo je i povlačenje specijalaca s ulica. Biden nazvao Janukoviča da bi mu izrazio zabrinutost Američki potpredsjednik Joe Biden nazvao je u četvrtak na večer ukrajinskog predsjednika Viktora Janukovičakako bi mu izrazio krajnju zabrinutost SAD-a zbog nasilja u Kijevu i pozvao ga da zapovjedi povlačenje vladinih snaga i pokaže maksimalnu suzdržanost. Biden je u razgovoru rekao Janukoviču da SAD osuđuje nasilje s bilo koje strane ono dolazilo, 'ali da vlada snosi posebnu odgovornost za smirivanje stanja', priopćila je Bijela kuća. (I.D. /Hina) Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.