UŽIVO: Najviše zaraženih ponovno u Splitu i Zagrebu, svadba u Sesvetama postala moguće žarište

06.09.2020. 11:18:00

U posljednja 24 sata zabilježeno je 311 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2771. Među njima je 285 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 19 pacijenata. Dvije osobe su preminule, objavio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVA ZARAZE KORONA VIRUSOM: Sisačko-moslavačka (tri), Istra (šest), Ličko-senjska (jedan), Zagreb (53), Vukovarsko-srijemska (sedam), Osječko-baranjska (tri), Požeško-slavonska (tri), Splitsko-dalmatinska (58)

10.35 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 594 obrađena testa u nedjelju je 58 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 29, Imotskog jedna, Kaštela jedna, Makarske jedna, Omiša dvije, Sinja sedam, Solina 10, Hrvaca dvije, Klisa jedna, Marine jedna, Muća jedna, Okruga jedna i Zmijavaca jedna osoba.

Od 58  novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 21 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1467 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 75 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se šest osoba nalazi na respiratoru.

10.30 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivan 101 slučaj zaraze korona virusom (covid-19), 95 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a šest osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 257 osoba, a ukupno je testirano 6520 osoba. Na posljednjem testiranju obrađen je 91 uzorak, od kojih su tri pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

10:20 Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek testirao je 222 pristigla uzoraka, od kojih su tri pozitivna. Riječ je o osobama s područja Općine Antunovac i kontakti su ranije zaražene osobe. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 15 osoba od kojih su dvije na respiratoru. 58 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalazi 400 osoba.

10.00 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do osam sati, u posljednja 24 sata je sedam novih pozitivnih osoba na covid-19 (četiri osobe iz Soljana, jedna iz Iloka, jedna iz Županje i jedna iz Ivankova). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 661, od kojih je 565 osoba izliječeno, a ukupno je 14 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 12 osoba hospitalizirano zbog covid-19 bolesti.

9.40 U Zagrebu su 53 novooboljele osobe od korona virusa, a oboljela je i zdravstvena djelatnica KB Sv. Duh te je za sedmero djelatnika te ustanove određena mjera samoizolacije, kao i nezdravstvena djelatnica privatnog Doma za starije, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo. 

"U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno  zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' provedeno je 480 testiranja na korona virus. U Gradu Zagrebu zabilježena su 53 slučaja novooboljelih osoba. Posljedično tome, 85 osoba izrečena je mjera samoizolacije", navodi Nastavni zavod u priopćenju.

Od 53 novooboljelih osoba, njih sedam je, kako navode, za sada negativne epidemiološke anamneze, 39 osoba su kontakti sa COVID pozitivnim osobama, a kod dvije novooboljele osobe moguće je izlaganje tijekom korištenja godišnjeg odmora, u Novalji. Kod jedne osobe je epidemiološka obrada u tijeku, a dvije osobe došle su iz Bosne i Hercegovine. Za dvije osobe moguće je izlaganje na svadbama u Sesvetama. 

Oboljela je jedna zdravstvena djelatnica Kliničke bolnice Sveti Duh te je sedmero djelatnika te ustanove određena mjera samoizolacije. Također je novoboljela i nezdravstvena djelatnica privatnog Doma za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba, a epidemiološka obrada je u tijeku.

"Trenutačno je u Gradu Zagrebu 635 aktivnih slučajeva, a 1715 osoba nalazi se u samoizolaciji", navodi Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Podsjeća da je radno vrijeme drive-in testiranja vikendom i blagdanima od 8 do 12 sati.

9.30 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba od COVID-19. 

Oboljela osoba je s područja grada Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

Ukupno su oboljele 82 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 33 aktivnih slučaja, 48 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. 

9.20 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 253 uzoraka briseva (156 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih je potvrđeno šest novozaraženih osoba.

8.50 U Sisačko-moslavačkoj županiji u nedjelju ujutro tri su novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19. Dvije osobe su s područja grada Petrinje, dok je jedna osoba s područja općine Dvor, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: rj/Foto: Pixabay

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.