UŽIVO Pupovac raspalio po Vladi: Zašto se vašeg ministra ne može dobiti danima, tjednima, mjesecima

04.12.2013. 13:52:15

4.12.2013.

U tijeku je glasovanje o amandmanima za predloženi proračun u 2014. godini, te predviđanjima za 2015. Milorad Pupovac, predložio je dva amandmana u ime zastupnika SDSS-a, a oba su odbijena. 'Amandman u kojem se predlaže smanjenje glave Ministarstva financija za 35 milijuna kuna, a u korist Hrvatske elektroprivrede za završetak programa sanacije obnove niskonaponske mreže Vlada ne prihvaća. Iznos od 41,9 milijardi planirano na glavi Ministarstva financija sastoji se od obveza javnog duga i ostalih obveza te se navedena sredstva ne mogu smanjivati, a da se ne ugrozi izvršavanje ugovorenih obveza. Sanacija obveze niskonaponske mreže i to ratom zahvaćenih podrucja treba se riješiti kroz investicijski programa HEP-a i to bez pomoci države', rekao je za govornicom ministar financija Slavko Linić. Milorad Pupovac nije dobro prihvatio odbacivanje tog amandmana. Optužio je ministra Linića, te zamjenika ministra Branka Grčića, Jakšu Puljiza, da se s ministrima ne može razgovarati o važnim stvarima, te da se nitko ne brine za povratnike. 'Ovih 200 obitelji koje čekaju 10 godina nakon nisu ničiji, ni HEP-ovi ni državni, tko će dati novac i tko će se brinuti za njih? Jesu to ljudi ove države ili ničiji', rekao je Pupovac dodavši kako netko za ovo mora odgovarati jer ovo je nehumano i protuzakonito. ''Gospodine zamjeniče ministra, gdje je vaš ministar? Zašto se vašeg ministra ne može dobiti danima mjesecima i tjednima da bi se s njim razgovaralo o važnim stvarima?', upitao je Pupovac Jakšu Puljiza. Podsjetimo, ministar Slavko Linić već je ranije ustvrdio kako su prihodi državnog proračuna ispali manji od planiranog i to uglavnom zbog gubitka na carini i trošarinama nakon ulaska u Europsku Uniju. Što se rashodovne strane tiče, najveće opterećenje za državni proračun bila je sanacija dugova u zdravstvu zbog koje su rashodi znatno nadmašili planirani iznos. Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.