Vandalsko djelo na mjestu gdje bi uskoro trebala započeti izgradnja nove katoličke crkve u Vukovaru

28.04.2015. 17:47:16

U utorak , 28. travnja, najvjerojatnije u ranim jutarnjim satima, nepoznati počinitelji napravili su vandalsko djelo na mjestu gdje bi uskoro trebala započeti izgradnja nove katoličke crkve u Vukovaru. Glavni projektant i dvojica geodeta iz Osijeka su dan ranije, u ponedjeljak, po pravilima struke , obilježili bijelim vapnom tlocrt nove katoličke crkve i na rubovima zabili drvene oznake. Nepoznati počinitelji počupali su te oznake i razbacali ih posvuda unaokolo. Na župnikov poziv policija je napravila očevid! U petak, 1. svibnja u 11 sati, na tom istom mjestu đakovačko- osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić slavit će svetu misu i blagoslovit novo gradilište. Hrvati i katolici u Vukovaru se, s pravom pitaju, hoće li izgradnja nove katoličke crkve u ovom gradu izazvati ponovno nove sukobe na ovom ionako osjetljivom području?

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.