Vatikan objavio kad će dvojicu papa proglasiti svetima

30.09.2013. 12:54:42

0041007.48

Vatikan je u ponedjeljak objavio da će 27. travnja 2014. godine proglasiti svetima pokojnog papu Ivana Pavla II. i papu Ivana XXIII. Očekuje se da će ovaj događaj privući tisuće hodočasnika u Rim.

Popularni poljski papa Ivan Pavao II. (1978.-2005.) i papa Ivan XXIII. (1958.-1963.), zvan i 'dobri papa', smatraju se dvama najutjecajnijim osobama modernog katoličanstva. Za status sveca Vatikan mora potvrditi dva čuda, ali sadašnji papa Franjo je odobrio kanonizaciju pape Ivana XXIII. na osnovu samo jednog priznatog čuda. Ivanu Pavlu II. je kao prvo čudo priznato izlječenje francuske redovnice koja je imala Parkinsonovu bolest, a za drugo je čudo priznato izlječenje žene iz Kostarike koja je patila od ozbiljne bolesti mozga, a koja mu se molila za pomoć na dan njegove beatifikacije. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.