VAŽNO ! Evo,vratio se iz trgovačkog centra..

21.03.2020. 10:20:00

I sve je bilo ok.svega ima..nema nestašice...(osim tamo zatečenog i jednog susjeda, 85 godišnjaka ,koji baza po trgovini bez rukavica i maske,.samo s naočalama)..No,uvažavajući sinoćnje dramatićno upozorenje, i JAKO crnu prognozu (o eksponencijalnom širenju virusa u slijedećih 19 dana u Hrvatskoj) našeg odgovornog ministra ,poštovanog gospodina Vilija..PREDLAŽEM da hitno,i retroaktivno ,od 01.03.2020.godine ,pa dok za to bude potreba, ,Vlada RH uputi u saborsku proceduru prijedlog odgovarajućih zakonskih izmjena,kako bi se bezodvlačno odredio radni staž u duplom trajanju (kao ratni radni,"beneficirani" staž) svima,sada ,u kriznim vremenima, zaposlenima u realnom i javnom sektroru ,zahvaljujući čijem trudu,žrtvi,hrabrosti i prihvaćanju svakodnevnih rizika (za njih osobno,tako i za njihove obitelji),mi svi ostali možemo koliko toliko normalno,u poluizolaciji živjeti i raditi u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama...
Svakako mi u taj krug naših nevidljivih heroja , pripadaju ;medicinsko i nemedicinsko osoblje u svima našim zdravstavenim ustanovama..,na svim razinama i u svim segmentima,..a potom i ;
- zaposlenici,trgovci,osobito blagajnice,blagajnici.. u sada ,nužno otvorenim trgovinama,trgovačkim lancima,pekarnicama,benzinskim pumpama,vozači kamiona,koji nas opskrbljuju ,kako unutar Hrvatske,tako i još više oni sa međunarodnim rutama kretanja,carinici,sanitarni inspektori,granični policajci,izloženi policajci i prometni policajci,vatrogasci,angažiranim pripadnicima civilne zaštite,Hrvatske vojske ,pogrebne službe,,službe za hitne intervencije(plinoservis,vodovod,odvodnja,elektroinstalateri,poštari),angažirani zaštitari na poslovima od općeg interesa(u bankama,fini,i dr.)čistaći ulica, služba zbirnjavanja otpada i kučnog smeća,
Naravno,ovom" popisu" treba pridodati i sve Tete u vrtićima,koje i sada rade i brižno čuvaju našu dječicu u ovim izvanrednim okolnostima..isto tako postupiti i sa svima koji skrbe u sustavu socijalne sigurnosti o straim nemočnim i teško bolesnim osobama(domovi za starije,.i sl.)
Popis zaslužnih možete i sami dopuniti,uvažavajući ove kriterije, a financijska sredstva za provedbu ovih zakonskih izmjena osigurati odmah ;
-ukidanjam dotacija,beriva i doznaka raznoraznim,,sada potpuno beskorisnim udrugama tzv,CIVILNOG(soroševog) društava,osim onima koje konretno skrbe za žrtve svih oblika nasilja ,obiteljskog i dr.,ili se i bave humanitarnim radom.
-također,ukinuti(privremeno) financiranje svih Udruga iz Domovinskog obrambenog rata(na svim razinama),jer se najveći dio njihovih programa (sportskih,druženja i dr.nemogu ionako realizirati),osim ostaviti sredstva za vijence,svijeće i javne objave ,"parte" poginulim ili umrlim ratnim suborcima..kao i za već započete projekte,objave filomova,knjiga i drugih oblika trajnog sjećanja na herojstvo naše poginule ratne subraće u DOR-u.
Vlado RH,budite odgovorni i sućutni...učinite ovaj korak,zahvalnosti za one koji se radi svih nas žrtvuju...zaslužili su.

Izvor: Facebook

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.