VAŽNO WhatsAppom kruži poruka zbog kojih se mobiteli 'smrzavaju'

20.06.2019. 20:37:37

Brojni korisnici WhatsAppa u Hrvatskoj ovih su dana od svojih prijatelja ili kontakata dobili poruku zbog koje su im telefoni blokirali, a podaci o kontaktima iskorišteni za daljnje širenje. Radi se o poruci u kojoj se navodno dijele besplatne Adidas tenisice. "Adidas daruje 3000 besplatnih para cipela i majica kako bi proslavio svoju 95. obljetnicu. Adidas daruje 3000 besplatnih para cipela, 1800 majica kako bi proslavio svoju 95. obljetnicu, besplatno nabavite cipele na: http://www.adidas-neo.club/offer/ Enjoy and thanks me later.", stoji u poruci. No, kad se otvori poruka stižu i problemi. Pametni telefon u potpunosti se "smrzne" i potrebno ga je fizički isključiti i ponovno uključiti kako bi se povratio u život. Ali tu tek počinju problemi. Ista je poruka poslana svim kontaktima u WhatsApp aplikaciji, a što je još "ukradeno" vlasnici telefona saznat će naknadno, prenosi Dnevnik.hr. Prijevara nije nova i tijekom godina obišla je cijeli svijet, a Adidas je u nekoliko navrata službeno upozorio kako se radi o prijevari te kako oni nemaj takve "nagradne igre". Ako ste poruku već dobili i otvorili poveznicu, već je kasno. Vaši su kontakti, vjerojatno, već u rukama prevaranata. Jedino što možete napraviti je poslati svojim kontaktima u WhatsAppu ovo upozorenje kako bi zaustavili širenje prijevare.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.