Večeras snimka ‘Skupa zajedništva’ s trga na lokalnim televizijama!

03.05.2015. 19:49:10

Cijeli je Skup zajedništva, snimljen i televizije će ga emitirati u znak prosvjeda, ali i kako bi pokazale gledateljima da one namaju veze s ovakvom vrstom cenzure. Z1 televizija emitiranje snimke najavila je već za nedjelju u 15:00 sati, a i druge televizije govore o udarnim terminima. Na “Skupu zajedništva” koji je sinoć organiziran na Trgu bana Jelačića prema policijskoj evidenciji skupilo se oko 50 tisuća ljudi. Naravno, skup nije mogao proći bez incidenata. Nakon što je klapi Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, na sam dan koncerta u Zagrebu zabranjen nastup od strane ministra obrane Ante Kotromanovića, koji je to navodno učinio na osobno inzistiranje premijera Milanovića, momci iz klape s pola puta za Zagreb okrenuli su se i vratili kući u Split. Nakon sat vremena u eteru je nastupio mrak. Neslužbeno se doznaje da je prvo državna monopolistička tvrtka Odašiljači i veze odbila “iz tehničkih razloga” sudjelovati u realizaciji TV prijenosa s Trga (o čemu postoji i dokument), da bi privatna tvrtka koja se prihvatila tog riskantnog posla, poslije punih sat vremena ostala bez signala! Nakon što je spektakl na Jelačić placu završen – signal se nekim čudom ponovo pojavio. Cijeli je Skup zajedništva, snimljen i televizije će ga emitirati u znak prosvjeda, ali i kako bi pokazale gledateljima da one namaju veze s ovakvom vrstom cenzure. Z1 televizija emitiranje snimke najavila je već za nedjelju u 15:00 sati, a i druge televizije govore o udarnim terminima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.