VELIKA ANKETA Kome ćete dati svoj glas 5. srpnja?

08.06.2020. 16:42:00

Do parlamentarnih izbora ostalo je manje od mjesec dana, u tijeku su intenzivni pregovori, slažu se koalicije, a kampanja, iako još neslužbena, u punom je jeku.

Prošloga tjedna počeli su teći rokovi za parlamentarne izbore, pa i rok za kandidature koje Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) moraju prispjeti najkasnije do ponoći, 16. lipnja. DIP potom ima rok od 48 sati da ih pregleda i utvrdi ispunjavaju li sve uvjete. Kad utvrdi pravovaljanost, objavit će zbirnu listu i tada kreće službena izborna promidžba.

"Moguće je da DIP to učini i prije isteka roka, što znači da će službena izborna promidžba početi 17. li 18. lipnja", rekla je potpredsjednica DIP-a Ana Lovrin.

Izbori za 10. saborski saziv od neovisnosti u Hrvatskoj će se održati u nedjelju, 5. srpnja, u inozemstvu, u hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, u subotu, 4. i u nedjelju, 5. srpnja.

U Sabor ćemo birati 151 zastupnika, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri će birati 'dijaspora', odnosno hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, a osam pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici.

Provodit će ih oko 75 tisuća ljudi u izbornim tijelima.

Za koga ćete glasati?

Za koga ćete glasati na izborima?

Izvor: N1

Izvorni autor: N1/Foto:Goran Stranzl/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.