Veliki skandal – crkva uložila milijune u oružje!

09.09.2013. 13:23:05

Veliku Britaniju 'trese' skandal nakon što je otkriveno da je Engleska crkva uložila 10 milijuna funti (oko 90 milijuna kuna) u jednu od vodećih svjetskih kompanija za proizvodnju oružja.

Riječ je o General Electricu u kojem su crkveni povjerenici te mirovinski odbor Engleske crkve dioničari s udjelom od 10 milijuna funti. Iako ta tvrtka s podružnicom General Aviations proizvodi sustave i tehnologiju za bespilotne letjelice, helikoptere i borbene zrakoplove koji se koriste u sukobima diljem svijeta, crkva se ogradila od optužbi te kazala da se manje od tri posto poslovanja General Electricsa temelji na prodaji oružja, što se ne kosi s pravilima te crkve. Naime, ona dopuštaju ulaganja u kompanije koje proizvode i oružje, ali samo ako udio takve proizvodnje ne prelazi više od 10 posto. Ovdje to nije bio slučaj, no javnost i vjernici ne mogu suspregnuti razočarenje. Mnogi od njih oštro su napali crkvene dužnosnike, a kako je otkriće došlo uoči ovogodišnjeg najvećeg britanskog sajma oružja u Docklandu, očekuju se i prosvjedi. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.