Velimir BUJANEC: E, MOJ NARODE…

14.07.2015. 22:45:36

Redakciju Hrvatskog tjednika, kojeg s ponosom reklamira i Bujica, u Zadru su sinoć napali maskirani i naoružani razbojnici. Pištoljem su prijetili kolegi Antoniju Mlikoti, psovali mu “mater ustašku”, teško ga ozlijedili i poručili mu da će ubiti glavnog urednika Ivicu Marijačića… Što drugo reći nego – drži se Ivice, prolazili smo i gore, jedino me sramota nekih političkih stranaka, pojedinaca i tobožnjih “kolega” koji sada šute ko’ pi.ke… Istoga dana na Prisavlju, kolegica Helena Krmpotić saznala je da joj je zloglasni Goran Radman sastavio otkaz, koji će joj uskoro biti i uručen. Helana je vrijedna profesionalka, ponosna kći hrvatskog domoljuba Ivana Krmpotića, muenchenskog svjedoka protiv udbaških zlikovaca Perkovića i Mustača. I opet, stječe se dojam da Helena baš i ne uživa potporu svih onih koje je zadužila i da nije lijepo šutjeti, kada jednu mladu damu ovako maltretiraju deklarirani mrzitelji žena… I ne samo to, Helena treba dobiti otkaz, jer očito je da Radman s Prisavlja miče djecu nepoćudnih, a druguje s djecom udbaša – pogledajte samo Nadzorni odbor Radmanovizije i sve će vam biti jasno… Za takve postupke ima punu potporu Zorana Milanovića, za kojeg sam također čuo da kada obračunava s ljudima – ponekad pita – “tko ti je bio djed, tko otac…” Karolini Vidović Krišo javno sude neke budale, prije toga neki su razbojnici napali i kolegu Željka Peratovića, čovjeka koji je dao veliki doprinos u borbi protiv Perkovićeve udbaško-kriminalne hobotnice… Postoji još cijeli niz primjera koji aktualnu vlast svrstavaju među tipične komunističko-udbaške gušitelje slobode medija. Zamislite samo da u bilo kojoj drugoj državi Europske unije naoružani banditi upadnu u neku novinarsku redakciju, prebiju čovjeka i smrću prijete glavnom uredniku! Zamislite da u Njemačkoj bivši direktor istočnonjemačke komunističke televizije zauzme mjesto glavnog ravnatelja ARD-a i dođe u pozicju dati otkaz mladoj novinarki i kćerki svjedoka u procesu protiv Stasija! Nezamislivo. Osim – u Hrvatskoj. U ovome trenutku svim pobrojanim je teško, ali Marijačiću sigurno najteže. Jer maskirani tipovi koji su mu zaprijetili likvidacijom još uvijek slobodno hodaju Zadrom. Vidjet ćemo hoće li ih milicija Ostoje Ranovića detektirati i uhapsiti ili će ih pustiti da ostvare svoje monstruozne prijetnje. Ako je i ovo dio scenarija ILI MI, ILI ONI, možemo samo konstatirati da su neki već debelo prešli granicu… Što nam drugo preostaje nego reći im: NEĆETE RAZBOJNICI! Možete ljudima prijetiti i možete zastrašivati cijelu naciju, ali duboko vjerujem da će kolege nastaviti sa svojim poštenim novinarskim radom i dalje doprinositi demontaži Udbe koja očito gubi glavu – s Pantovčaka su se iselili, preostaju još Banski dvori – pa će pasti Prisavlje – a onda će se valjda otkriti i tko to prijeti Marijačiću… Već sam negdje rekao – muhe grizu uoči promjene vremena – a promjene dolaze, komentirao je na svom fb profilu Velimir-Bujanec.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.