Veselite se dočeku Nove godine na otvorenom? Evo kakvo nas vrijeme očekuje!

31.12.2018. 10:47:34

Na Staru godinu prijepodne u unutrašnjosti mjestimične slabe oborine na granici kiše i snijega, a poslijepodne djelomice sunčano, objavio je HRT. Tijekom novogodišnje noći većinom suho, uz promjenljivu naoblaku. Poneka pahulja moguća je na krajnjem istoku te u gorju. Osjećaj hladnoće bit će pojačan zbog često umjerenog i jakog sjevernog vjetra u kontinentalnom području te jake, na udare i olujne bure na Jadranu. Na Novu godinu mirnije, uz barem djelomice sunčano vrijeme, a od srijede ponovno oblačnije i vjetrovitije, uz mjestimične oborine, te pad temperature pa će prvi dio siječnja 2019. biti u suprotnom ozračju od ovogodišnjega. Ponedjeljak – ponegdje slabe oborine, jačanje vjetra “U Slavoniji, Baranji i Srijemu još i ujutro mjestimice može biti slabih oborina na granici kiše i snijega, zatim umjereno do pretežno oblačno. Zapuhat će umjeren, povremeno i jak sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 °C. U središnjoj Hrvatskoj također još i ujutro povremeno slabe oborine na granici kiše i snijega. Od sredine dana djelomice sunčano i vjetrovito uz umjeren, u Međimurju, Podravini i Hrvatskom zagorju i jak sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura između -4 i 0 °C, a najviša dnevna od 5 do 7 °C. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano. Zapuhat će umjerena i jaka, prema večeri podno Velebita na udare i olujna bura. Umjerenog do jakog sjeveroistočnjaka bit će i u gorju, uz mjestimičnu susnježicu i snijeg uglavnom u prvom dijelu dana. Najniža temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre između -4 i -1 °C, na Jadranu od 4 do 7 °C, a najviša dnevna oko 3 °C, na Jadranu od 9 do 12 °C. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Puhat će umjerena i jaka, prema večeri na udare i olujna bura i sjeverni vjetar uz umjereno valovito, prema otvorenom i valovito more. Najviša temperatura od 8 do 12 °C. Na jugu Hrvatske djelomice sunčano uz mogućnost za malo kiše prema otvorenom moru. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura, uz najvišu dnevnu temperaturu oko 12 °C.” U utorak suho, sunčanije i mirnije, a od srijede opet oblačnije “Jaka, na udare i olujna bura i sjeverni vjetar obilježit će i novogodišnju noć, koja će proći bez oborina. U prvom danu nove godine vjetar će oslabjeti uz barem djelomice sunčano vrijeme. Ali ne zadugo jer će već od srijede biti oblačnije, uz povremenu kišu, te vjetrovitije i hladnije.”, izvještava za HRT Dunja Plačko-Vršnak. Novogodišnja noć će na kopnu proteći uz mogućnost za samo poneku pahulju na krajnjem istoku i u gorju, ali će također biti vjetrovito. U utorak djelomice sunčano uz slab vjetar, a od srijede ponovno raste vjerojatnost za malo susnježice i snijega, jačanje vjetra i hladnije vrijeme.”

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.