Vesna Pusić: 'Ovako ja zamišljam hrvatskog branitelja'

30.11.2014. 21:17:26

Pusić, za koju smo mogli pretpostaviti da nije na strani hrvatskih branitelja, rekla je kako branitelji nemaju nikakve zahtjeve i objasnila kako ona zamišlja hrvatskog branitelja. U intervjuu koji je dala za Glas Slavonije naša ministrica vanjskih poslova gospođa Vesna Pusić komentirala je između ostalog prosvjede branitelja. Pusić, za koju smo mogli pretpostaviti da nije na strani hrvatskih branitelja, rekla je kako branitelji nemaju nikakve zahtjeve i objasnila kako ona zamišlja hrvatskog branitelja. "Zahtjeva nema, a ova situacija svima samo šteti. Ne mogu zamisliti bolje ljude od Predraga Matića i Bojana Glavaševića kao one koji se brinu za branitelje. Sami su stradali u ratu, a u miru su sačuvali dostojanstvo i sposobnost suosjećanja unatoč svim napadima i nepravdama koje su doživjeli. Predrag Matić je osoba koju duboko poštujem. Tako ja zamišljam hrvatskog branitelja. Što se rješenja situacije tiče, mislim da će i to doći", rekla je Pusić. Podsjetimo da je 7. studenog Pusić gostovala na N1 televiziji gdje je Dubravku Merliću rekla kako negativne ocjene koje dolaze iz Europske unije nisu dovoljne za prijevremene izbore, ali da ovoj vladi nije dovoljan jedan mandat da pokaže što može. Usput se pohvalila da je ovo najbolja Vlada u novijoj Hrvatskoj povijesti. Tada je kao i danas iskazala jasan stav oko braniteljskih prosvjeda za koje smatra ne iskazuju prave zahtjeve. "Branitelji nemaju nikakve zahtjeve koliko mi je poznato. Što znači da nisu priznati? Nijedno pravo im nije ukinuto. To je tehnički provjerljivo. Jedini zahtjev je za ostavkom dva najpoštenija čovjeka u javnom životu, Predraga Matića i Bojana Glavaševića. Ne znam tko stoji iza toga. Tko organizira, financira i drži ljude u toj situaciji da tamo stoje bez artikuliranog zahtjeva i potrebe da s nekim sjednu i razgovaraju?"  
  • Autor: s. nujić
  • Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.