VIC GODINE: HSP AS predlaže Tepeša za ministra obrane

31.12.2015. 13:19:20

DOMOLJUBNOJ koaliciji u novoj vladi sigurno će pripasti mjesto ministra obrane. HDZ za tu dužnost favorizira umirovljenog generala Damira Krstičevića, a, kako piše Jutarnji list, HDZ-ovi koalicijski partneri Hrvatska stranka prava Ante Starčević i Hrvatska seljačka stranka imaju svoje kandidate. HSP AS na čelu MORH-a želi svog predsjednika Ivana Tepeša, a HSS svog potpredsjednika Darka Rukavinu. O Darku Rukavini znamo da je umirovljeni je general, potpredsjednik stranke i predsjednik Organizacije branitelja HSS-a „Hrvatski sokol“. Ivan Tepeš, predsjednik HSP AS rođen je u Zagrebu 1980. godine. Profesor je povijesti i etnologije,  radio je kao tajnik u Centru za kulturu i informacije Maksimir, a političko iskustvo je stjecao kao vijećnik u Gradskoj skupštini. Tepeš je javnu slavu stekao izjavom da je “premijer Milanović došao loše odjeven na razgovore s braniteljima čime je pokazao da ih ne poštuje”. Bivši premijer Milanović bio je elementarna nepogoda za Hrvatsku, hvala Bogu je otišao, ali jedino što mu se ne može prigovoriti je odijevanje. U odijelu i trapericama, s kravatom ili bez nje, uvijek je bio primjereno odjeven. Čak i kod pada s transportera. Na razgovoru s Klemmom i Glogoškim u Vladi bio je u odijelu i košulji, bez kravate. Ne bi ovoj Tepešovoj primjedbi davali toliku pozornost da ženski dio redakcije nije primjetio da je upravo Tepeš, na prve konzultacije kod predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarovć, došao u crvenim cipelema. Kao da ide u Ritz cabaret, a ne u Ured na Pantovčak.  (Slično se može vidjeti još i kod Andrije Mikulića, predsjednika zagrebačkog  HDZ-a i novoizabranog saborskog zastupnika op. a.). Ako su točni navodi Jutarnjeg lista da je Tepeš ozbiljan (sasvim sigurno ne i izgledan) kandidat za ministra obrane, riječ je, bez konkurencije, o vicu godine. No, znamo li kakve su sve osobnosti bile zna mjestu ministra obrane u Hrvatskoj – Željka Antunović, Jozo Radoš, Ante Kotromanović – ništa nas ne bi smjelo iznenaditi.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.