VIDEO 3. godišnjica braniteljskog prosvjeda: 'Zakon smeta agresorima'

20.10.2017. 19:18:35

Nije problem što taj zakon smeta agresorima, ali je problem što smeta nekim zastupnicima u Hrvatskom saboru, rekao je Glogoški Oko 250 ljudi okupilo se na obilježavanju treće godišnjice od početka braniteljskog prosvjeda u Savskoj ulici u Zagrebu. Svečanom obilježavanju prisustvovao je ministar branitelja Tomo Medved koji je rekao kako neće odustati od brige za najosjetljiviju i omalovažavanu populaciju. - Novi zakon o braniteljima prošao je prvo čitanje u Saboru i jednoglasno je prošao na svim saborskim odborima. Osigurali smo 200 milijuna kuna više iz proračuna za branitelje i nastavit ćemo zajedno stvarati bolje uvjete, rekao je Medved i dodao kako se zahvaljuje braniteljskim udrugama i udrugama stopostotnih invalida što su korektiv njemu i cijelom ministarstvu jer je potreban dijalog. Đuro Glogoški rekao je kako zakon nije savršen i ima mana, ali da je prosvjed započet prije 3 godine omogućio braniteljima da se krene u izradu ustavnog zakona, ali da on mnogima smeta. - Zakon smeta onima koji su izvršili agresiju na Hrvatsku i upravo ih ta točka zakona najviše pogađa. Nije problem što taj zakon smeta agresorima, ali je problem što smeta nekim zastupnicima u Hrvatskom saboru, rekao je Glogoški i zahvalio svim braniteljima koji su sudjelovali u prosvjedu. U 17:30 održat će se moljenje krunice, a u 19 sati sveta misa.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.