(VIDEO) 3. studenoga 1991. Hrvatska vojska – slavna pobjednička vojska i danas stoji na braniku Domovine!

03.11.2021. 09:27:00

Na današnji dan 3. studenoga 1991., u vrijeme najžešćeg rata sa Srbijom, iz jedinica Zbora narodne garde koje su sačinjavali najbolji hrvatski sinovi, razvile su se Oružane snage Republike Hrvatske što je službeni naziv za današnju Hrvatsku vojsku.

Hrvatska vojska je i 2019. godine garancija mira i slobode naše Domovine i hrvatskog naroda.

Došlo je do preimenovanja jedinica Zbora narodne garde, a pridružene su joj i različite postrojbe koje su do tada ratovale protiv Srba kao HOS, dragovoljačke postrojbe, razne lokalne jedinice koje su branile svoje domove, dijelovi postrojba MUP-a, te slavne gardijske postrojbe.

1992 – Broj 03, siječanj

Hrvatski vojnik, broj 3, siječanj 1992.

Hrvatska vojska je prerasla u nepobjedivu vojnu silu na ovim prostorima i od prosinca 1991. dobila sve bitke protiv Srba, oslobodila cijeli okupirani teritorij i porazila srpsku vojsku i u Hrvatskoj i u BiH. Pojedine bitke kao bitka za Vukovar, Bljesak 95, Oluja 95 i druge uče se na brojnim vojnim učilištima diljem svijeta kao primjeri vojne hrabrosti, taktike i znanja.

Hrvatska vojska dio je NATO-a od 2009. iako je već prije bila spremna za ulazak.

Obilježavajući ovaj dan i proslavljajući sve ratne uspjehe, hrvatski čovjek ima razloga zahvaliti svim pripadnicima Oružanih snaga na predanosti i vjernoj službi. Hrvatska vojska je  bila i ostala naša najveća vrijednost. Stoga i u budućnosti treba nastaviti ulagati u znanja, sposobnosti i vještine Hrvatske vojske.

Trajni je cilj imati osposobljenog i opremljenog vojnika, prožetog domoljubljem i pobjedničkim duhom, motiviranog poput hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Duh hrabrosti i odlučnosti, domoljublje, profesionalizam – ono je što i nakon dvadeset osam godina odlikuje nasljednike slavne Hrvatske vojske…

Obrana i oslobođenje Hrvatske djelo su slavne Hrvatske vojske:

 

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: PDN - arhiva/Foto: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.