VIDEO: Dramatičan pokušaj deložacije u Splitu: S krova zgrade prijetio samoubojstvom

16.07.2014. 12:52:16

Tijekom jutra u Splitu je  danas došlo do novog pokušaja deložacije obitelji Pavić, koju iz njihova doma želi izbaciti tvrtka Stanić koja je stan još 2003. godine kupila na javnoj dražbi. Policija je od ranog jutra opkolila zgradu u Vinogradskoj ulici 48 na Žnjanu, ali su se ondje opet okupili i aktivisti udruge Živi zid kako bi deložaciju spriječili. Nakon drame koja se odvijala više od sat vremena, i prijetnji jednog od članova obitelji Pavić samoubojstvom, deložacija je odgođena. Naime, jedan se član obitelji  popeo na krov kako bi spriječio deložaciju. "Ovršenik se popeo na krov i prijeti suicidom", izvijestili su oko 8.40 sati iz Živog zida. Unatoč zamolbama obitelji da siđe s krova, sin vlasnika stana, Ivan Pavić, gotovo sat vremena uporno je prijetio da će se baciti sa zgrade: "Ja sam potrošena roba, mene su otkantali, pa bio sam više na psihijatrijama nego... Radije ću se ubiti nego gledati nećake kako gladuju". Kaže kako je stan kupljen nelegalno, kako oni koji ih iz stana žele izbaciti nemaju vlasničkih papira, a novog vlasnika naziva smećem i ratnim profiterom: "Staniću, u ovu kuću nećeš nikad nogom stupiti i točka". Da je spreman na najgore, potvrđivali su i komentari okupljenih o tome kako se Pavić već jednom bacio s krova. Sišao je tek nakon što je dogovoren miran razgovor obitelji s predstavnikom novih vlasnika, odvjetnikom Šimunom Babićem. Inače, do prethodnog pokušaja deložacije obitelji Petra Pavića došlo je sredinom lipnja ove godine. Pavićev stan je splitski sud prije nekoliko godina prodao na javnoj državi da bi prisilno naplatio njegov navodni dug prijatelju. Sada novi vlasnik stana, tvrtka Stanić, pokušava ući u posjed. Obitelj kaže  kako je Petar Pavić prijatelju Juri Markovu učinio uslugu i bio mu formalni kupac hotela u Njemačkoj, da bi, nakon što se Pavić vratio u Split, njegov prijatelj u razvodu od supruge ostao bez hotela i zbog toga ga tužio. Sudu u Njemačkoj se, zbog prometne nesreće koju je doživio u Splitu, nije odazvao, i izgubio je parnicu, a potom je njegov prijatelj putem splitskog suda zatražio ovrhu kako bi se naplatio prisilnom sudskom prodajom. Tako je jedan od stanova u Pavićevom vlasništvu, ovaj iz kojeg se sad obitelj pokušava deložirati, prije 11 godina na javnoj dražbi kupila tvrtka Stanić. Broadcast live streaming video on Ustream Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.