(VIDEO) Grčka objavila video na kojem turska vojska uklanja ogradu na granici kako bi propustila migrante

09.03.2020. 08:36:00

Na grčko-turskoj granici i noćas je bilo incidenata. Nekoliko stotina migranata pokušalo je prijeći s turske na grčku stranu. Na snimci koju je pustila grčka policija vidljivo je kako tursko vozilo namijenjeno nadzoru granice uklanja ogradu uz pomoć kabla.

Dimitris Kottaridis@dimkott

Σουρεαλ κατασταση. Τουρκικό οχημα τύπου «HIZIR/ATES»το οποίο παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%(το πληρωσαμε και εμεις) προσπαθει με σχοινι να ριξει τον φραχτη στπν Εβρο.

Ugrađeni videozapis
Grčka policija je reagirala vodenim topovima i dimnim bombama, ali je na isti način reagirala i turska strana.

Erdogan u ponedjeljak putuje u Bruxelles

Turskoj, koja je izazvala novu krizu otvorivši granicu prema Grčkoj migrantima, ministri vanjskih poslova zemalja EU-a iz Zagreba su poslali oštru poruku. EU neće dopustiti da je Turska ucjenjuje, a migrante su pozvali da prestanu pokušavati prijeći u Grčku. No Ankara je odmah optužila Bruxelles da iskorištava migrante kao političko oruđe i dopušta kršenje međunarodnih zakona.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u ponedjeljak putuje u Bruxelles kako bi razgovarao o migrantskoj krizi na tursko-grčkoj granici, objavila je državna televizija TRT. Naime, ugovorom iz 2016. Ankara je pristala zaustavljati migrante u zamjenu za europska sredstva za integraciju sirijskih izbjeglica u Turskoj. U njoj se već nalazi oko 4 milijuna migranata, od kojih je 3,6 milijuna iz Sirije. Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis ponavlja da je dogovor Europe i Turske “mrtav”.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ig/Foto: Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.