(VIDEO) Inicijativa “Narod odlučuje” objavila točnu brojku prikupljenih potpisa za referendum

31.05.2018. 11:39:48

Građanska inicijativa “Narod odlučuje” je objavila da su prikupili dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava. ‘Slavimo festival demokracije’, rekao je Troskot rekavši kako su za prvo pitanje prikupili 397.024 te za drugo pitanje 390.189 potpisa. Podsjetimo, u srijedu se u medijima pojavila informacija da je građanska inicijativa “Narod odlučuje” za referendum o promjeni izbornog sustava prikupila više od 450.000 potpisa, no to nitko nije želio službeno potvrditi. “To nije informacija koju ja imam. Skupili smo dovoljan broj potpisa i još uvijek brojimo te ćemo izvijestiti javnost”, kazao je u Dnevniku Nove TV Dominik Knezović iz inicijative. “374.740 potpisa imamo, a i dalje brojimo potpise tako da ne mogu izaći u javnost s cjelokupnim brojem. Konačan broj ćemo objaviti jer je to naša dužnost prema volonterima i cijeloj javnosti”. Knezović je najavio i da će potpise uskoro predati u Saboru, uz pravno objašnjenje referendumskog pitanja. Rekao je i kako ne očekuju probleme, unatoč tvrdnjama nekih zastupnika da u prvom pitanju imaju dva pitanja te najavama pokretanja pitanja ustavnosti. Knezović je uvjeren i kako se referendumskim pitanjima ne smanjuju prava nacionalnih manjina. “Pripadnici nacionalnih manjina, njih gotovo 80 posto, na parlamentarnim izborima glasuju na redovnim listama, a ne na listama nacionalnih manjina. Tu oni pokazuju što misle o tome da imaju nekakav povlašten položaj. Građani pripadnici nacionalnih manjina pokazali su što misle o tome i mi želimo s nacionalnih manjina maknuti taj teret etnobiznismena i političke korupcije. Zastupnici nacionalnih manjina trebaju zastupati njihovu vjeru, kulturu, jezik, tradiciju i integraciju, a ne se baviti političkom korupcijom i etnobiznisom”, rekao je Knezović.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.