(VIDEO) Javila se iz Borova sela u emisiju i rekla da Hrvatska nije njena Domovina, da voli Srbiju..

05.05.2021. 16:03:00

“Moja današnja emisija bila je i tužna i šokantna! Tužna jer se javila majka ubijenog redarstvenika, a šokantna jer se javila žena iz Borova sela i bez imalo empatije i poštovanja prema ubijenima vrijeđala! Tisuće poziva sam primio do sada, 300 emisija odradio ali malo tko me šokirao kao ta žena danas! Hvala svima onima koji mi svakodnevno daju podršku od RH do naše dijaspore da i dalje vodim i uređujem TV-Repliku na svoj način!!  – napisao je na svome Facebook profilu urednik i voditelj kontakt emisije “REPLIKA” Osječke televizije, Filip Kuštro.

Tema emisije koja je  emitirana u ponedjeljak 03. svibnja 2021. godine bila je “HOĆE  LI IKADA ITKO ODGOVARATI ZA MASAKR 12 REDARSTVENIKA?”. Posebnost ove emisije u koju se  gledatelji javljaju  telefonskim  pozivima je da  u seriji sličnih emisija ima  razinu primjerene komunikacije i aktualnost i raznovrsnost tema  značajnih i bitnih za cjelokupni društveni život u Hrvatskoj.


Vezno za ovu temu i ovu emisiju izdvojiti ćemo dva poziva koja su ju obilježila.
U emisiju se javila i majka poginulog redarstvenika u Borovu selu i postavila pitanje “kako odmah uhvate ove što su pjevali u Borovu selu, a mi čekamo 30 godina, da netko odgovara, a nitko još odgovarao nije”.

 U vrijeme kada se događao masakr u Borovu selu, ja sa bila u Njemačkoj i tamo sam čula za to. Ovih dana kada se ta priča stalno ponavlja preteško mi je, meni je jučer srce htjelo iskočiti kroz usta, što da vam kažem. Ne mogu s tom boli da živim više i kad dođe taj dan ja nisam za ništa,
Ubojice moga sina šetaju se Hrvatskom, a moj unuk je morao ići u Njemačku jer nije mogao tu dobiti zaposlenje. Unuk je fizioterapeut, radio godinu dana. Cijela obitelj je stradala u Domovinskom ratu.

Nakon nekoliko gledatelja javila se sugovornica iz kako je rekla Borova sela

“Kao prvo, dete moje je jučer je bilo uznemireno zbog onih , zbog pesama i vikanja ubij Srbina, je li to nije sramota za jednu državu, a drugo, kako vama smeta Šoškočaninova ploča, tako i nama možda smeta i vaših 12 redarstvenika, a ko je njih poubijao, di su naši Srbi?
– Kako vaši Srbi?
– Naši Srbi!
– Gospođo draga, Srbi su ravnopravni sa većinskim Hrvatskim narodom, pa zar nisu tih 12 redarstvenika i vaši redarstvenici, vi živite u Hrvatskoj
– Ja živim u Hrvatskoj, ali di su Srbi koji su poubijani, vi pričate samo o 12 redarstvenika, a di su Srbi što su poubijani u Hrvatskoj?
– A protiv koga su ti pobunjeni Srbi ratovali, pa je li vi živite u Srbiji ili Hrvatskoj
– Živim U Hrvatskoj, ne živim u Srbiji
– I što vi mislite da niste ravnopravna kao svi drugi
– Nisam jer nemam prava nikakva, gdje god odem ne dobijem posao kao nacionalna manjina,..
– Nacionalne manjine imaju jednaka prava kao i djeca poginulih hrvatskih branitelja, počevši od prednosti pri zapošljavanju
– Nemoj da lažeš,…
– ..stoji u zakonu da osobe s invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina i djeca poginulih hrvatskih branitelja,
– Nije to istina, nije, to je laž….
– Gospođo je li vi živite u Hrvatskoj ili u Srbiji, koja je Vaša domovina?
– Ja živim u Borovu Selu, ali moja Domovina nije Hrvatska, ja volim Srbiju,…

Nakon ovakvog odgovora voditelj je završio razgovor uz opasku da ovakvi stavovi najviše štete pripadnicima njene nacionalne manjine, a sva pitanja   vezana uz prava nacionalnih manjina, neovisno o kojoj se radi primjenjuju se na isti način putem zakona koji vrijede za sve.

Cijelu emisiju možete pogledati na videu: 

Izvor: dugopolje.org

Izvorni autor: Redakcija/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.