VIDEO: Je li vidno uzrujani Milanović bježao od novinara ili otišao Perkoviću na konzultacije nakon vijesti o sankcijama?

17.09.2013. 15:02:08

Premijer Zoran Milanović na vijesti o sankcijama iz Bruxellesa po hitnom postupku dao je petama vjetra i naprasno napustio prezentaciju u Banskim dvorima. Žurnim korakom izletio kroz vrata, ali nije otišao u legendu. Od tada mu ni traga ni glasa. Onaj koji je govorio "ići ćemo do kraja", na kraju "dezertirao s poprišta zbiljske aktualnosti" i prepustio nižerangiranim "oficirima" da se čupaju i vade kako znaju. Od onoga od kojeg smo očekivali hrabrosti, hrabrosti ni traga. Premijer Zoran Milanović na vijesti o sankcijama iz Bruxellesa po hitnom postupku dao je petama vjetra i naprasno napustio prezentaciju u Banskim dvorima. Žurnim korakom izletio kroz vrata, ali nije otišao u legendu. Od tada  mu ni traga ni glasa. Onaj koji je govorio "ići ćemo do kraja", na kraju "dezertirao s poprišta zbiljske aktualnosti" i prepustio nižerangiranim "oficirima" da se čupaju i vade kako znaju. Umjesto da u maniri  francuskog maršala Neya izađe pred streljački vod i bez poveza na očima vikne "Vodio sam tisuće bitaka za Hrvatsku i nijednu protiv nje!", naš premijer ishlapio iz javnosti poput jutarnje rose. Svi smo navikli na premijerov čvrsti gard i taktiku nepopuštanja, na njegov veliki ego koji raste propocionalno s trajanjem premijerskog mandata, ali ovog puta nas je temeljito iznevjerio. Umjesto da pogodi kamere i mikrofone, on je pogodio vrata. A imao je tako sjajnu priliku "oprati" po Redingovoj, toj ženi koja strašno iritira Kukuriku koaliciju. Biće da ga je iznenada grlo steglo, pošto Redingova više ne želi pisati pisma. Umjesto da piše, Redingova sada otpisuje, a prvog je "crtnula" druga Milanovića. Ovaj je to, u "u strašnom času" kad su mu priopćili "veselu" vijest iz Bruxellesa, prokljuvio te još uvijek nije utvrđeno: je li otišao u samoću razmišljati što i kako  dalje ili kod Josipa Perkovića na konzultacije? Jedino sigurno je da mu se jako žurilo. Jedna hrvatska europarlamentarka tvrdi da premijer živi u svom svijetu. No, ako je premijer barem malo "realpolitik" usmjeren, vjerojatno se u ovim trenucima pita: "Što je ovo meni sve trebalo?" Suradnici mu traže sreću kod Josipovića na Pantovčaku, a njegova "čvrsta ljevica" ga iznevjerila. Iz Vlade su demantirali "bježanje", kažu nije premijer bježao, već je napustio dvoranu. Mo'š mislit! Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.