VIDEO: Još jedan udar na branitelje

11.04.2014. 08:39:47

Izmjene Zakona o zadrugama i mirovinskom osiguranju, koje su stupile na snagu 1. siječnja, razljutile su predstavnike braniteljskih zadruga. Naime, po ovom zakonu, upravitelji zadruga - koji su većinom umirovljeni branitelji, više ne mogu istovremeno primati mirovinu i voditi zadrugu. S druge pak strane, zadruge djeluju i kao radna terapija oboljelima od PTSP-a, a i ne ostvaruju dobit s kojom bi si mogli priuštiti jednog zaposlenog. Da stvar bude gora, u osječkoj Braniteljskoj zadruzi Donji grad, mnogi su članovi podigli i kredite, jer državna sredstva u iznosu od 150 tisuća kuna nisu bila dovoljna za pokretanje posla. Zar bi sada, nakon uloženog novca i truda, posao trebali prepustiti ”nekome s ulice” da ubire plodova njihova rada ? , pitaju se. Na to nikako ne pristaju, te će radije zatvoriti zadrugu. Dodaju da iz Ministarstva branitelja do sada nisu dobili nikakvo službeno priopćenje, već su o svemu saznali iz medija. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.