(VIDEO) Kaos na granici Turske i Grčke: Ilegalni migranti probijaju svoj put prema Europi

01.03.2020. 08:56:00

Ilegalni migranti, njih 4.000 sukobilo s grčkom policijom na turskoj granici u subotu, pokušavajući ilegalno ući u zemlju. To su posljedice otvaranja turske granice kako je i najavio predsjednik Recep Tayyip Erdoğan koji je potvrdio kako će ostaviti granice otvorene za sve koji pokušavaju ući u Europu.

U Turskoj se trenutačno nalazi 3,6 milijuna sirijskih migranata, a Erdogan već dulje vrijeme prijeti Europi da će ih sve pustiti. U petak je svoje prijetnje i ostvario. Naime, ilegalni migranti trebali su biti zadržani u Turskoj, sve dok Europska unija šalje milijarde eura pomoći toj zemlji, a sada turski predsjednik tvrdi, da je taj dogovor prekršila EU.

U međuvremenu, stanovnici grčkih otoka prosvjeduju zbog planova izgradnje novih kampova za migrante na Lezbosu.

Foto: snimka zaslona

Austrijski kancelar Sebastian Kurz dao je naslutiti da bi se zbog dolaska velikog broja ilegalnih migranata mogle zatvoriti sve granice na Balkan kao i 2015. te 2016 godine.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: SV/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.