(VIDEO) KATA ŠOLJIĆ I SINOVI DOBIVAJU MURAL! Torcida u Splitu zasukala rukave: Oslikat će herojsku obitelj

06.09.2022. 13:44:00

Torcida u Splitu odlučila je oslikati mural posvećen Kati Šoljić i njezinim sinovima. Kata je bila majka četvorice poginulih branitelja i junakinja Domovinskog rata, a kao takva postala je simbolom patnje i hrabrosti hrvatske majke u Domovinskom ratu.

Ovaj hvale vrijedan potez splitskih pripadnika Torcide, oduševio je kutinskog branitelja Damira Markuša koji je kao HOS-ovac branio Vukovar, a koji je tijek izrade murala podijelio na svom Facebook profilu.

Majka hrabrosti

Podsjetimo, Kata Šoljić je u Domovinskom ratu izgubila četvoricu sinova: Niku, Ivu, Miju i Matu. Najstariji sin Niko ubijen je u Srijemskoj Mitrovici, za njim su ostala tri sina sa svojim obiteljima. Mijo je ubijen u kukuruzištu, u Srijemskim Čakovcima, Ivo je bio zapovjednik Mitnice, nestao je u proboju u Dunavu. Za njim ostalo je troje malodobne djece. Mato je ubijen u napadu na vojarnu.

U ratu bili su i Katina kći Marija i zet Stjepan Barišić, zet Ivan Vukojević, unuci Zoran, Franjo, Anto i Toni. Kći Marija sa svojom obitelji prošla je teško zatočeništvo Srijemske Mitrovice. Drugog zeta zahvatila je smrt u proboju. Kći Ana ostala je sama s dva sina.

Zbog svega ovoga, mediji su Katu Šoljić nazvali majka hrabrosti.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.