VIDEO Nakon provokacije Zorana Bačanovića, na društvenim mrežama se oglasilo Srpsko narodno vijeće s novim blaćenjem 'Oluje'

14.08.2021. 11:35:00

Srpsko narodno vijeće na društvenim je mrežama u ponedjeljak na Facebooku objavilo tekst pod naslovom "Sprečavanje povratka" u kojem problematizira povratak izbjeglog sprskog stanovništva nakon operacije "Oluja" te dovode u pitanje oslobađajuće presude generalima Anti GotoviniIvanu Čermaku te Mladenu Markaču

"SPREČAVANJE POVRATKA

Da li je po okončanju operacije 'Oluja' povratak izbjeglog srpskog stanovništva sprječavan administrativnim i birokratskim mjerama hrvatskih vlasti ili Hrvatska nije imala obavezu da omogući povratak Srbima koji su svojevoljno napustili Hrvatsku i pridružili se njezinim neprijateljima u Srbiji?

Video je dio Interaktivnog Narativa "Oluja u Haagu” koji obrađuje pet ključnih pitanja o kojima su se na suđenju generalima Gotovini, Čermaku i Markaču sporile optužba i obrana, a u povodu kojih su Raspravno i Žalbeno vijeće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) - na osnovi istih činjenica i istog prava - došli do dijametralno suprotnih zaključaka", stoji u njihovoj objavi.

Ovu objavu SNV-a može se gledati i kroz prizmu bizarne objave načelnika općine Borovo, Zorana Bačanovića, a zbog koje je reagirala i policija. Naime, on je na fotografiju montažom ubacio transparent "Oluja-zločin koji još traje", a kako je portal Direktno prvi pisao, Bačanovića je zbog toga posjetila i policija što je koincidiralo s brisanjem sporne objave s društvenih mreža.

Sam premijer Andrej Plenković osudio je u utorak takav čin te najavio razgovor s političkim partnerima. 

Video je, inače, osvanuo na YouTubu prije dva dana, a objavio ga je "SENSE – Centar za tranzicijsku pravdu (SENSE CTP)", koji za sebe kažu na svojim web stranicama da su nasljednik novinske agencije SENSE, "jedinog medija koji je kontinuirano pratio sva suđenja na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) u Den Haagu". 

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: bkk/h/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.