VIDEO: Nakon teške bolesti preminuo je 'trogirski slavuj' Vinko Coce

27.10.2013. 12:06:22

26.10.2013

Iako se nakon teške operacije oporavio, stanje se naglo pogoršalo. Liječnici su poručili da je to samo pitanje vremena. Coce je od svibnja bio u KBC Split.

Vinko Coce preminuo je noćas u 59. godini. Tužnu vijest potvrdila je njegova supruga Janja i brat Duje.

Od 13. svibnja nalazio se na jedinici intenzivnog liječenja u KBC-u Split zbog teške infekcije nakon operacije na trtici, javlja Radio dalmacija.

"Trogirski slavuj", kako ga mnogi zovu, poznat je po brojnim hitovima koji su obilježili hrvatsku, ali i dalmatinsku glazbu.

Posljednjih mjeseci zdravstveno stanje bilo mu je loše, mučili su ga pretilost, dijabetes i visoki krvni tlak, a u svibnju je hospitaliziran u splitskom KBC-u gdje mu je kirurški sanirana upaljena rana na dnu leđa. Bio je stabilno, kontaktirao je s okolinom, no zdravlje mu je bilo ozbiljno ugroženo jer je infekcija bila jako ozbiljna.

Posljednji put su ga zbog infekcije na trtici operirali početkom listopada. Coce je oslabio i liječnici su znali da je samo pitanje dana kada će preminuti.

Vinko Coce uvijek će ostati zapamćen po svojem glasu i pjesmama. 'Ribari', 'Vilo moja', 'Oluja sa sjevera' su samo neki od velikih hitova slavnog Coce.

Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.