VIDEO: Ovako hrvatski dožupan veliča Srbiju: Moji tekstovi su bili realan prikaz stanja naše, srpske, vojske

29.05.2013. 10:21:20

Ti tekstovi njima predstavljaju problem, ali meni ne. Nastajali su na prvoj liniji i bili su realan prikaz stanja naše, srpske, vojske s prve borbene linije. Tih reportaža ni danas se ne odričem, izjavio je Rkman za portal Glas Srpske u subotu. A čega se i dožupan Sisačko-moslavačke županije još uvijek nije spreman odreći, možete pogledati u priloženom videu.

Novoizabrani dožupan Sisačko-moslavačke županije, predsjednik Izvršnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Bogdan Boro Rkman i prije nego što je preuzeo novu dužnost dobio je kontroverzni predznak zbog veličanja Srpske vojske ratnih godina kao suradnik lista 'Vojska Krajine'.

'Kordun srce Krajine: Napadnu li, zažaliće' i 'Tenkisti kapetana Miomira Majstorovića: Gvozdeni bedem na Kupi' - to su naslovi tekstova objavljenih u srpnju 1993. godine u 'Vojsci Krajine', listu Srpske vojske Krajine.

- Ti tekstovi njima predstavljaju problem, ali meni ne. Nastajali su na prvoj liniji i bili su realan prikaz stanja naše, srpske, vojske s prve borbene linije. Tih reportaža ni danas se ne odričem - izjavio je Rkman za portal Glas Srpske u subotu.

Na pitanje zašto branitelji osporavaju legitimitet njegovog izbora  za sisačko-moslavačkog dožupana odgovorio je da oni imaju svoje stavove, ali i da ih ne mogu nametati kao moralne vertikale hrvatskog društva.

- Ne mogu te organizacije i njihovi eksponirani članovi Srbima određivati tko će ih i na koji način predstavljati. Želim da vjerujem da je to vrijeme iza nas - izjavio je Rkman.

Međutim, koliko je Rkman uvjeren vlastitu tvrdnju o prolaznosti jednog razdoblja može se provjeriti u priloženom video uratku u kojem je jasno vidi veličanje srbijanskih nacionalna obilježja.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: