(VIDEO) Pavković: Sjećate li se sramnog uhićenja generala Ante Gotovine?

07.12.2018. 11:49:19

(VIDEO) Pavković: Sjećate li se sramnog uhićenja generala Ante Gotovine?…Gdje su danas oni koji su progonili Antu Gotovinu, njegovu obitelj? Sjećate li tadašnjeg "veselja" pojedinaca koji su s iznimnim žarom i sudjelovali u njegovu otkrivanju i uhićenju? Sjećate li se kako su i na koji način progonili Hrvate koji su imali bilo kakve veze s ovim nevinim čovjekom, ili članovima njegove uže ili šire obitelji?... Sjećate li se sramnog uhićenja general pukovnika  i Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata Ante Gotovine? Dogodilo se to 7. prosinca 2005. na kanarskom otoku Tenerife. Uhitili su ga, nevinog, nakon četiri godine bježanja pred (ne)pravdom u hotelskom restoranu u mjestu Playa de las Americas pod optužbom za teški ratni zločin. Još se danas ne zna tko je uzeo nagradu za njegovu izdaju od pet milijuna američkih dolara te kome je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske uručilo ček na 300.000 kuna, na koliko su tada procijenili da ovaj junak vrijedi – živ ili mrtav. Sjećate li tadašnjeg  “veselja”  pojedinaca koji su s iznimnim žarom i sudjelovali u njegovu otkrivanju i uhićenju? Sjećate li se kako su i na koji način  progonili  Hrvate koji su imali bilo kakve veze s ovim nevinim čovjekom, ili članovima njegove uže ili šire obitelji? Samo u jednom mjesecu hrvatska je policija pretresla više od dvije tisuće obiteljskih kuća, stanova, samostana i drugih zgrada po cijeloj državi da se taj čovjek pronađe – živ ili mrtav!.(Po riječima odvjetnika Željka Olujića, u tv Bujici, 5.12.2018., to je navodno naredila ili odobrila Jadranka Kosor!?) Uz to,  svakom su hrvatskom policajcu uručili fotografiju generala, ako ga slučajno vide, pa ako bi možebitno pružio bilo kakav otpor – zna se što su tada s njime trebali učiniti. Zar smo i to zaboravili? Možda je i sreća što su ga uhitili Španjolci, jer da su ga uhitili Hrvati ili netko drugi (Amerikanci ili Englezi na pr.) tko zna kako bi i gdje završio?

Zadnji s kojim se Gotovina oprostio prije svojeg bijega preko granice bio je dr. Milan Vuković, (1933.-2018.), koji je kasnije napisao niz tekstova u kojima je dokazivao da je nevin te održao brojna predavanja na tu temu. Međutim, gdje su danas oni koji su progonili Antu Gotovinu, njegovu obitelj, pa i njegove vatrene štovatelje, koji su od prvog dana bili uvjereni da je nevin? Moja malenkost je o njemu dok je nevin ležao u zatvoru objavila i knjigu, ali i o generalu Markaču te organizirala oko 300 tribina uvjeravajući posjetitelje da je nevin, nu na te su skupove, od Hrvatske, Austrije, BiH do Njemačke, došli tek rijetki (domaći) političari, jer su se – bojali, jer su bili „kukavice“! Međutim, zbog čega ni protiv jednog koji je progonio Gotovinu, Markača; Čermaka… nije podignuta optužnica, zbog čega se ni jedan nije (barem)  ispričao hrvatskoj javnosti, a sve su činili da za tko zna čiji račun  da “ubiju” nevina Junaka Domovinskoga rata, u ovom slučaju generala Gotovinu? Istina je također, da je i na temelju i hrvatskih dokumenata koje su Haaškom sudu dostavljale i razne hrvatske (!) službe, razni mesići i slični, Gotovina  2011. na Haaškom sudu osuđen na 24 godine zatvora, a 16. studenog 2012., na sreću i po pravdi, oslobođen  po svim točkama optužnice i odmah oslobođen. Sada mu i svi oni koji su ga proganjali (baš kao i generala Markača) i koji su ga željeli vidjeti doživotno iza rešetaka odaju  priznanja i “ljube noge”. Ne, ne može to tako. Sutra se to isto može dogoditi (i događa se) i nekome drugome. Ako je netko i od Hrvata pogriješio u “slučaju Gotovina” onda neka snosi i posljedice! Dosta je bilo lažnih opravdanja poput “mislili smo“ ili „nismo znali“! Istina je nažalost da ste „mislili“ i da ste znali! Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja  Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.