VIDEO: Pogledajte kako je Mirko Filipović poražen

09.11.2013. 11:51:06

Cro Cop je izgubio od Alekseja Oleinika u prvoj rundi glavne borbe Legend 2 spektakla u Moskvi. Mirko tako nije uspio nastaviti pobjednički niz u kick-boxingu nakon osvajanja K-1 WGP-a u Zagrebu ove godine. Bila je to prva MMA borba Cro Copa nakon pobjede nad Suzukawom na kraju 2012. te nakon tri uzastopna poraza u UFC-u. Jedan od najboljih ruskih teškaša Aleksej Oleinik, zvan 'udav' ili 'boa', odmah je krenuo sa svojim planom da sruši Mirka. Kada je uspio, teško je gubio poziciju na tlu. Uspio se hrvatski borac jednom dići, ali je Oleinik opet odveo borbu u parter što je njegovo područje. Mirku nije uspio ni pokušaj giljotine nakon čega je Rus ubrzo došao do pobjede. Iako je Cro Cop znao što ga čeka, ipak nije uspio obraniti pokušaj gušenja, točnije 'neck crank' zahvata. Morao je tapkati malo prije isteka prve runde. Prava šteta, jer Oleinik je bio pri kraju snaga, što se vidjelo nakon borbe kada je jedva držao pobjednički govor. Možda bi druga runda bila bolja za legendarnog Hrvata, ali to nikad nećemo saznati. Cro Copa ubrzo očekuju novi izazovi. Dogovara se nova MMA borba u Japanu za Staru godinu, kao i nastavak nastupa u Legend organizaciji, možda već u ožujku. Spomenimo i kako su u gledalištu bile UFC zvijezde koje su promovirale ovu ambicioznu organizaciju. Poraz Mirka tako su uživo vidjeli Alistair Overeem, Jon Jones, Fabricio Werdum i Frank Mir, a bio je tu i velikiFedor Emelianenko koji je u ringu Mirku stisnuo ruku. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.