[VIDEO] Poplave u dijelovima Dalmacije: Preko 100 litara kiše palo je u samo nekoliko sati, a većina stiže večeras i sutra

06.10.2021. 15:35:00

Kako je najavljeno, stigla je promjena vremena koju je donijela mediteranska ciklona. Zbog njega je do sinoć bilo pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, a ponegdje i s jakim pljuskovima s grmljavinom. 

Prema podacima DHMZ -a, do 8 sati ujutro na Zemunik je palo 105 litara kiše po četvornom metru. Sredinom dana i u ranim poslijepodnevnim satima snažan grmljavinski oblak zahvatio je okolicu Živogošća, gdje je u samo nekoliko sati palo 115 litara kiše po četvornom metru. U Vrgorcu je do 13 sati palo 111 litara pa je ponegdje u gradu bilo bujica. 

Na drugim mjestima bilo je obilnijih oborina, na primjer, do 13 sati Hrvati su dobili 52 litre kiše po četvornom metru. No, značajne količine oborina još uvijek nisu pale u većini područja, a do sada ih je na srednjodalmatinskim otocima uglavnom izostalo.

No, to će se uskoro promijeniti jer većina oborina tek stiže, na što je upozorio DHMZ. Naime, do kraja sutra će u dijelovima Dalmacije pasti preko 100 litara kiše po četvornom metru, a najviše bi oborina moglo pasti na otoke.

DHMZ je najavio kišu za gotovo cijelu Hrvatsku. 'Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima i grmljavinom, češće prema kraju dana. Oborine će mjestimice biti obilne, osobito na Jadranu i u područjima uz Jadran. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni, navečer na zapadu u skretanju na umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će uglavnom umjereno do jako jugo, a navečer i noću na sjevernom Jadranu zapuhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21, na Jadranu između 19 i 24 ° C. ', Prema njihovoj prognozi.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: Mu. Š./Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.