[VIDEO] Potres jačine 7,2 potresao je Haiti, crkvu u kojoj su bili vjernici

14.08.2021. 16:01:00

Haiti je oko 14.30 pogodio snažan potres jačine 7,2 stupnja po Richteru, javlja EMSC. 

Epicentar zemljotresa bio je na dubini od 10 kilometara, 49 kilometara jugozapadno od Tigwave i 17 kilometara od Aquina. Glavni grad Port-au-Prince udaljen je oko 119 kilometara od epicentra potresa.

Korisnici EMSC -a kažu da je potres bio prilično jak i trajao je dugo. Materijalna šteta je ogromna, što pokazuju snimke društvenih mreža.

Gornji video koji prikazuje urušenu crkvu u kojoj su se vjernici molili također se širi društvenim mrežama. Nakon potresa, nadležne službe izdale su upozorenje na tsunami.

Podsjetimo, Haiti je 2010. godine pogodio potres slične jačine nakon kojeg je zabilježeno više od 220.000 ljudskih žrtava što ga čini jednim od najsmrtonosnijih potresa u povijesti.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: NS/Foto: Twitter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.