VIDEO: PROCURILA NOVA SNIMKA S NADZORNE KAMERE Floyda su tukli i na zadnjem sjedištu policijskog auta? 'Jedan držao stražu, dok su ga drugi napadali'

01.06.2020. 16:25:00

Smrt Afroamerikanca Georgea Floyda (46) u Minneapolisu izazvala je val nasilnih prosvjeda diljem SAD-a. Danas se na društvenim mrežama pojavila nova snimka tragičnog događaja koja otkriva da su policajci koji su postupali s Floydom imali problema i prije nego što je završio na ulici s licem okrenutim prema podu.

Na snimci s nadzorne kamere vidi se kako policajci interveniraju prema Floydu koji je na stražnjem sjedištu policijskog vozila, a jedan od službenika policije s rukama u džepovima prati postupanje svojih kolega.

- Upravo sam dobio novi video. Sve se polako slaže. Policajci su u automobilu pretukli Georgea Floyda. Jedan je držao stražu dok su ga drugi napadali, napisao je na svom Instagramu aktivist Shaun King.

Embedded video

Podsjetimo, Afroamerikanac George Floyd umro je nakon što mu je policajac u Minneapolisu koljenom nekoliko minuta držao priklješten vrat pa nije mogao disati. "Ne mogu disati", čuje se na snimci svjedoka snimljenoj prije njegove smrti.

Policajac Derek Chauvin uhićen je u petak i optužen za ubojstvo i davljenje uhićenika.

Izvor: ju

Izvorni autor: JL/Foto: Twiter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.