VIDEO Prosvjed nacionalista u Crnoj Gori; uzvikivali 'srpske splačine' i puštali pjesme Miroslava Škore i Thompsona

05.09.2020. 09:11:00

Kako prenose crnogorski mediji, sa skupa su se orile poruke poput "Nikad više 1918.", nosile su se majica s likom Krste Popovića, a u trenutku kad su se sa obližnje crkve začula zvona prosvjednici su izvikivali "srpske splačine", "e viva Montenegro" te su sve začinili psovkama i zvižducima, 

Međutim ono što najviše čudi jest odabir pjesama kojima su se okupljeni dodatno nabrijavali. Sa zvučnika je u jednom trenutku krenula pjesma "Sude mi" od Miroslava Škore, a što je s obzirom na politički opus potonjeg i aktualna previranja u susjednoj zemlji gotovo nevjerojatna činjenica.

Zdravko Krivokapić, čelnik koalicije "Za budućnost Crne Gore", kazao je da je riječ o nacionalističkim strukturama i običnim provokatorima budući da su do sada slični ljudi svoje manifeste održavali pred Dvorcem kralja Nikole, a ne pred crkvom. "Ovo može samo pridonijeti izraženijoj podjeli i rasplamsavanju međunacionalnih napetosti između Srba i Crnogoraca", izjavio je Krivokapić. 

Iako, prosvjednici nisu službeno stali ni na čiju stranu političkog spektra, sasvim je jasno da se radi o revoltiranim pristašama Mile Đukanovića koji je izgubio izbore, a ne treba zaboraviti i na činjenicu kako je Cetinje svojevrsna utvrda crnogorskog nacionalizma i potpore Đukanoviću. 

Ispred manastira Srpske pravoslavne crkve u Cetinju jučer je održan prosvjed pod nazivom "Patriotski skup", a na kojem se okupilo više stotina crnogorskih nacionalista. Kako su organizatori kazali za tamošnje medije, iza prosvjeda nije stajala niti jedna politička stranka već se radilo o skupu građana koji su iskazali revolt spram rezultata nedavno održanih izbora u Crnoj Gori.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: bkk/Juraj Filipović/Večernji list/Foto: screenshot/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.