VIDEO: Prvom političkom zatvoreniku u slobodnoj Hrvatskoj odgođena rasprava

29.10.2013. 17:05:13

1_175418

Nakon objave o odgodi ročišta policajci su okupljene građane upozorili da se raziđu, mada Marko Francišković još nije napustio zgradu suda. Okupljeni građani to nisu željeli poslušati,te su svi zajedno dočakali Franciškovića upučujući mu aplauz i povike potpore na hrabrom držanju u dvomjesečnom pritvoru.

Danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu trebala biti održana glavna rasprava i donošenja presude u vezi Marka Franciškovića, ali je sudac Marko Benčić odgodio raspravu za 12. studeni u 9 sati. Rasprava je odgođena radi nenazočnosti novog Franciškovićevog odvjetnika Josipa Reljića koji je zamijenio dosadašnjeg Nevena Gotala. Ispred zgrade Općinskog kaznenog suda u Ilici okupilo se sedamdesetak prijatelja i rodbine Marka Franciškovića među kojima je bila predsjednica udruge Zviždač, Vesna Balenović, te Natko Kovačević, predsjednik udruge Pravednik i brojni drugi prijatelji i aktivisti raznih stranaka i udruga. Nakon objave o odgodi ročišta policajci su okupljene građane upozorili da se raziđu, mada Marko Francišković još nije napustio zgradu suda. Okupljeni građani to nisu željeli poslušati te su svi zajedno dočakali Franciškovića upučujući mu aplauz i povike potpore na hrabrom držanju u dvomjesečnom pritvoru. Udruga Pravednik i Natko Kovačević pozivaju građane da se u što većem broju okupe 12. studenog u devet sati pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu, kako bi dali potporu prvom političkom zatvoreniku u slobodnoj Hrvatskoj, Marku Franciškoviću.

Snimatelj, aktivist Živog zida, Danijel Padović, uhvatio je niz kadrova ispred sudnice jer ga u nju, kako kaže, nisu pustili. Štoviše, triput su ga potjerali od ulaza čim bi podigao kameru. Ipak, pred kamerom se uz Vesnu Balenović i druge našao i shrvan otac Marka Franciškovića. Njihove riječi poslušajte u videoprilogu.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.