VIDEO: Tisuće branitelja na oproštaju od Heroine Domovinskog rata: 'Neno, nismo te izdali' VRAĆAMO SE NA TVOJ TRG!

25.10.2014. 09:08:12

Više tisuća građana i branitelja iz svih dijelova Hrvatske na mjesnom groblju u Vrbovcu ispratilo je na vječni počinak Nevenku Topalušić, hrvatsku braniteljicu koja je u noći s utorka na srijedu preminula na braniteljskom prosvjedu ispred zgrade Ministarstva branitelja.
Sprovod pripadnice Gromova, koja se u toj postrojbi brinula o ranjenim suborcima, počeo je tamburaškim instrumentalom pjesme "Rastanak", a od svoje suborke oprostili su se predsjednik udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški, umirovljeni brigadir Branko Gačak, zapovjednik 51. vrbovečke bojne s kojom je Nevenka krenula u Domovinski rat 1991., te umirovljeni pukovnik Tonći Soža, načelnik saniteta Gromova i njezin ratni zapovjednik. 'Neno, nismo te izdali' Neno, nismo te izdali. Došli smo se samo oprostiti od tebe, ali vratit ćemo se na tvoj trg gdje si se borila za prava branitelja – rekao je Glogoški. Naša Nena pokazala je da je bila vrhunski čovjek i ratnik, pomagala je svima u nevolji, naglasio je njezin prvi zapovjednik Branko Gačak iz 51. vrbovačke bojne. – Posljednji dan Nenina života razgovarao sam s njom nekoliko puta i nagovarao je da ode kući prespavati jer je bila teško narušena zdravlja. Rekla je da su nju još bolesniji ljudi koji ujutro moraju ići na dijalizu. Uvijek je više brinula o drugima nego o sebi – istaknuo je njezin zapovjednik iz Gromova dr. Tonći Soža.
PJESMA RASTANKA ZA NAŠU "NENU"...
"Imamo od "Nene" što naučiti" Sprovod je predvodilo nekoliko svećenika, a među njima i mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup. – Nevenka je imala uz veliku hrabrost i duh pobjednice koja se borila do kraja života. Imamo od nje što naučiti – rekao je svećenik. Nevenka Topalušić pokopana je na mjesnom groblju u Vrbovcu uz najviše vojne počasti ispraćena onima koji su joj dali obećanje da je neće iznevjeriti. H.D. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.