VIDEO: U najvećem gradu Kazahstana sprema se krvoproliće! Predsjednik naredio vojsci: Pucajte bez upozorenja!

07.01.2022. 16:11:00

Kazahstanski predsjednik Kasim Džomart Tokajev rekao je u petak da je dao naredbu za pucanje bez upozorenja kako bi odgovorio na nerede "razbojnika i terorista" i poručio da će oni koji se ne predaju biti "uništeni".

Do 20.000 "razbojnika" napalo je najveći grad Almaty i uništava državnu imovinu, rekao je Tokajev u televizijskom obraćanju tjedan dana nakon što su prosvjedi zbog cijena goriva prerasli u val nemira diljem zemlje. 

Rekao je da je u sklopu "protuterorističke" operacije naredio policiji i vojsci da "pucaju bez upozorenja".

"Militanti nisu položili oružje, nastavljaju činiti zločine ili se pripremaju za njih. Borba protiv njih mora se voditi do kraja. Tko se ne preda, bit će uništen", rekao je Tokajev na državnoj televiziji.

Odbacio je pozive da razgovara s prosvjednicima.  

"Kakva glupost. Kakve razgovore možemo voditi s kriminalcima i ubojicama", rekao je. 

"Morali smo se nositi s naoružanim i dobro pripremljenim razbojnicima, domaćim, ali i stranim. Točnije, s teroristima. Moramo ih uništiti, to će uskoro biti učinjeno."

Tokajev je zahvalio ruskom predsjedniku Vladimiru Putini i čelnicima Kine, Uzbekistana i Turske na pomoći. 

Tokajev je rekao da su mirovne snage poslane iz Rusije i susjednih zemalja stigle na zahtjev Kazahstana i da su u zemlji privremeno dok se ne osigura sigurnost. 

Dodao je da je bilo kritično važno razumjeti zašto je država "prespavala podzemnu pripremu terorističkih napada militantnih ćelija spavača".

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: vm/h/Foto: EPA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.