VIDEO, UŽIVO: Danas je povijesni dan za Crkvu. Ivan XXIII. i Ivan Pavao II. proglašeni svecima!

27.04.2014. 10:51:49

Na Trgu sv. Petra u Vatikanu na stotine tisuća hodočasnika pozdravile su taj trenutak kanonizacije velikim pljeskom.

Dvojica bivših papa - Ivan XXIII. i Ivan Pavao II. proglašeni su svetima u 10.14 sati! Na Trgu sv. Petra u Vatikanu na stotine tisuća hodočasnika pozdravile su taj trenutak kanonizacije velikim pljeskom.

Ritual predvodi papa Franjo koji će poslije mise pozdraviti delegacije 122 države svijeta koje predvode i šefovi država i kraljevi, te premijeri i ministri, a među kojima će biti i hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Bit će između 130 i 150 kardinala, među kojima i zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, te 1000 biskupa i 6000 svećenika.

Očekuje se i dolazak Benedikta XVI. prethodnika pape Franje. Liturgijski vodič kanonizacije dvojice papa pročitajte ovdje.

Svečanost je započela pjevanjem crkvenih pjesama u 9,30 sati, a papa Franjo trebao pojavio se na Trgu svetog Petra u 10 sati. Okupljene su stotine tisuća vjernika iz svih krajeva svijeta. Oko 10.000 pripadnika policije i službi sigurnosti te posebni medicinski timovi angažirani su za ovu prigodu na ulicama Rima, a veliki dijelovi grada zatvoreni su za promet.

  • Autor: A. Pranjić
Izvorni članak pogledajte OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.