( VIDEO) UŽIVO IZ BiH Gore zgrade Vlade u Zenici, Tuzli, Sarajevu

07.02.2014. 18:34:23

VIDEO-UZIVO-IZ-BiH-Gore-zgrade-Vlade-u-Zenici-Tuzli-Sarajevu_article

LIVE IZ BiH PRIJENOS Na prosvjedima u Sarajevu okupilo se više tisuća građana. Demostracije su nakon određenog vremena prerasle u kamenovanje zgrade Vlade KS nakon čega je intervnirala specijalna policija MUP-a KS. U Brčkom zarobljen gradonačelnik. Prosvjednici se probili i ušli u zgradu TK - VIDEO Na Skenderiji se čuju sirene vozila Hitne pomoći. Povrijeđeno je na desetine građana. Na TV snimcima se vidi kako stiže policijsko pojačanje.U toku su žestoki sukobi demonstranata i policije. Predstavnik specijalne policije obratio se građanima i rekao im da prestanu bacati kamenje na policijske službenike ili će biti primorani primjeniti silu, međutim sukobi su eskalirali pa policija kreće i hapsi demonstrante. VIDEO Zgrada Vlade Tuzlanskog kantona (TK) je potpuno u plamenu nakon što su je demonstranti na današnjim demonstracijama u Tuzli zapalili. Gore svi spratovi zgrade. Vatrogasci nastoje lokalizirati nastali požar. ZGRADA VLADE TK U PLAMENU- VIDEO Policijske snage su se povukle ispred vlade. Prosvjednici se probili i ušli u zgradu TK - VIDEO To je potvrdio i glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić. On je potvrdio da su povrijeđena dvojica službenika policije, od čega jedan teže. On je prebačen na UKC Tuzla. 14:27 - Gori zgrada Vlade TK, demonstranti prevrnuli jedan automobil Iz zgrade Vlade TK izbija plamen, a vatra gori i ispred zgrade gdje su demonstranti zapalili određenu dokumentaciju. Vatrogasne ekipe su se, nakon više pokušaja, probile do zgrade Vlade TK. Prosvjednici konstantno bacaju kamenja i pirotehnička sredstva, te uzvikuju '':Lopovi, lopovi'' i ''Ostavke, ostavke''... Na prosvjedima je u ovom trenutku na tisuće građana Tuzle i Tuzlanskog kantona. Nekoliko prosvjednika je ostalo u zgradi nakon izbijanja požara, ali su se uspjeli relativno sigurno izvući. Reporter AA javlja da je jedan od njih skočio sa zgrade, jer zbog dima i vatre nije mogao da izađe iz objekta. Prosvjednici su u blizini vlade prevrnuli jedan automobil. ''Pale ruše i razbijaju sve pred sobom'', govore svjedoci. I u Brčkom demonstracije zarobljen gradonačelnik Oko 3.000 Brčaka protestuje ispred zgrade Vlade Brčko distrikta zbog nezadovoljstva aktualnim stanjem u Distriktu. Nezadovoljni građani zarobili su gradonačelnika Antu Domića kojem ne daju da uđe u zgradu niti da napusti prosvjede. Domić je, nakon što su ga okupljeni prosvjednici prozivali, izašao iz zgrade i obratio se masi, ali se to pretvorilo u govor koji je razbjesnio okupljene. Kada se pokušao vratiti u zgradu prosvjednici mu nisu dozvolili i drže ga ispred. Očekuje se dolazak Specijalne jedinice MUP-a Brčko distrikta. LIVE IZ BiH PRIJENOS Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.