Više nije tako hrabar: Tomić ispred suda pokušao pravdati huškački tekst

06.07.2016. 11:11:01

Uvijek sam oprezan prema manjinama, zato sam to napravio negdje gdje sam mislio da to neće biti toliko primijećeno, rekao je Tomić Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu danas u 9.30 počeo je proces u kojemu ministar kulture Zlatko Hasanbegović tuži tzv. novinara i pisca Antu Tomića, zahtijevajući da mu plati trideset tisuća kuna za duševne boli zbog teksta 'Jadi političkog minotaura' objavljenog 28. siječnja ove godine u beogradskom Ninu. Uoči ročišta novinarima se obratio Ante Tomić. U govoru nije bilo ni traga 'hrabrosti' koje je pokazao u huškačkom tekstu. "Mislim da mu taj tekst nije nanio neugodnosti. Riječ je o tekstu koji je izašao u srpskim novinarima i ne bi ni bio poznat da ga sam Hasanbegović nije uzeo pod ruku i odnio pokazivati Karamarku. Taj tekst napisan je kad nismo ni znali tko je Hasanbegović, to je blag, umjeren tekst u kojem govorim kako se pojavio jedan musliman među desničarima koji su islamofobi. To su nekakvi ljudi koji njega potajno ne podnose. Ni u peti mi nije bilo da bi mu izazvao duševne boli, ovo je predstava da bi se on prikazao nekakvim velikim Hrvatom. Mislio sam da će on biti bolja osoba, da neće biti tako strašan ministar. Uvijek sam oprezan prema manjinama, zato sam to napravio negdje gdje sam mislio da to neće biti toliko primijećeno. I danas bih napravio isto. Hasanbegović opetovano napada slobodu govora. Sve ono što je napravio Vijeću za elektroničke medije, taj čovjek stalno napada medije. Ne bih prognozirao ishod suđenja", kazao je Ante Tomić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.